Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H Triumph επιβεβαιώνει την Daytona 765 Moto2

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Triumph επιβεβαιώνει την Daytona 765 Moto2

NEWSMOTO

H Triumph επιβεβαιώνει την Daytona 765 Moto2

NEWSMOTO

Η Triumph Daytona 765 θα γίνει τελικά πραγματικότητα. Η βρετανική εταιρία μοτοσυκλετών προχώρησε σε επιβεβαίωση για την παραγωγή της supersport μοτοσυκλέτας και φέρνει την εμπειρία της από το πρωτάθλημα Moto2 στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

 

Η νέα supersport μοτοσυκλέτα της Triumph θα αντικαταστήσει στην γκάμα της εταιρίας την Daytona 675 και η πρώτη έκδοση που θα περάσει στην παραγωγή, σύμφωνα με την βρετανική MCN, θα είναι η “Triumph Daytona Moto2 765 Limited Edition”.

Advertisement
Advertisement

Οι Βρετανοί προμηθεύουν με κινητήρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto2 της FIM και επιθυμούν να φέρουν την αγωνιστική τους εμπειρία στο δημόσιο δρόμο με μια μοτοσυκλέτα που έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις μέσα στην πίστα.

Daytona Moto2

Η περιορισμένης έκδοσης Daytona 765 Moto2 θα διατεθεί σε 765 μονάδες σε Ευρώπη και Ασία και σε άλλα τόσα κομμάτια στην Β. Αμερική με τον αύξοντα αριθμό για κάθε μοντέλο να χαράσσεται με lazer στην πάνω πλάκα του τιμονιού.

Advertisement

H Daytona 765 θα χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο κινητήρα της Street Triple RS, τον κινητήρα που με τις κατάλληλες αλλαγές κινεί και τις μοτοσυκλέτες της Moto2 κατηγορίας. Η δύναμη του μοντέλου παραγωγής αναμένεται μεγαλύτερη από τους 123 ίππους της Street Triple RS ανάμεσα στους 130 και 137 ίππους, Η αγωνιστική έκδοση ξεπερνά τους 139 ίππους, με την Triumph να ανακοινώνει ακόμη μικρότερο βάρος από της Daytona 675 χωρίς να αναφέρει το νούμερο.

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων θα είναι TFT και ο αναβάτης θα έχει στην διάθεσή του πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, αλλά και quickshifter για να αλλάζει ταχύτητες χωρίς χρήση συμπλέκτη. Αναρτήσεις και φρένα αναμένονται κορυφαία και η εξάτμιση τιτανίου είναι Arrow και μοιάζει με εκείνη της Moto2 κατηγορίας.

Εξωτερικά οι περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις θα ξεχωρίζουν από την βαφή με κύριο θέμα την βρετανική σημαία (όπως φαίνεται και από την δοκιμαστική μοτοσυκλέτα των φωτογραφιών) και τα γραφικά τους που θα παραπέμπουν στο πρωτάθλημα Moto2.

Η μοτοσυκλέτα θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο της στο βρετανικό MotoGP του Silverstone στις 23 Αυγούστου και η διαθεσιμότητα της θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020.

Advertisement