Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γυαλιά μοτοσικλέτας από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γυαλιά μοτοσικλέτας από ταινία επιστημονικής φαντασίας

NEWSMOTO

Γυαλιά μοτοσικλέτας από ταινία επιστημονικής φαντασίας

NEWSMOTO

H BMW Motorrad παρουσίασε επαναστατικά γυαλιά με σύστημα συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια των BMW Motorrad Days η εταιρεία δεν είχε μόνο μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά δίκυκλα, μπύρες και μουσικές να προσφέρει. Οι Γερμανοί παρουσίασαν και το πολύ πρωτοποριακό γκάτζετ Smartglasses ConnectedRide.

Πρόκειται για γυαλιά μοτοσικλέτας τα οποία μπορεί να μοιάζουν σαν όλα τα άλλα, ωστόσο η τεχνολογία τους είναι εξωπραγματική. Τα Smartglasses ConnectedRide της BMW Motorrad μπορούν να συνδεθούν εύκολα με το smartphone και με την τεχνολογία head-up display να προβάλει πληροφορίες στον αναβάτη.

Ο αναβάτης είναι σε θέση να ορίσει εκείνος το σημείο που θα προβάλλονται τα δεδομένα, ακόμα και εν κινήσει, ενώ θα απολαύσει πληροφορίες όπως πλοήγηση, ταχύτητα, σχέση στο κιβώτιο και πολλά ακόμα χωρίς να αφαιρέσει το βλέμμα του από το δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός τους επίσης προσαρμόζεται σε πολλά κράνη και σχήματα προσώπου, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαία για τον σκελετό, ενώ οι φακοί είναι πιστοποιημένοι UVA/UVB. Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή το δύο σετ φακών, ένα διαφανές και ένα φιμέ για όλες τις ώρες της ημέρας. Για τους αναβάτες που φοράνε γυαλιά οράσεως, οι φακοί μπορούν να λειανθούν και να προσαρμοστούν στην απαιτούμενη οπτική οξύτητα.

Advertisement

Όσο για την φόρτισή τους, αυτή γίνεται μέσω USB θύρας και είναι σε θέση η μπαταρία να προσφέρει δέκα ώρες λειτουργίας. Η τιμή τους ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά η διάθεσή τους αναμένεται μέσα στο 2023.

Βίντεο με τα Smartglasses ConnectedRide.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο BMW CE 02 (+video)
Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW R1300GS