Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επίσημο MotoGP: O Λούκα Μαρίνι στη Repsol Honda

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο MotoGP: O Λούκα Μαρίνι στη Repsol Honda

NEWSMOTO

Επίσημο MotoGP: O Λούκα Μαρίνι στη Repsol Honda

NEWSMOTO

Ο Λούκα Μαρίνι θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Advertisement
Advertisement

Το σίριαλ με τον αντικαταστάτη του Μαρκ Μάρκεθ έλαβε τέλος καθώς η Repsol Honda ανακοίνωσε τον Λούκα Μαρίνι για οδηγό της το 2024. Τα σενάρια είχαν φουντώσει στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στη Βαλένθια ότι ο νεαρός Ιταλός θα είναι ο εκλεκτός της Honda, ένα σενάριο που ενισχύθηκε με την ανακοίνωση της Mooney VR46 ότι ο Μαρίνι δε θα συνεχίσει με την ομάδα την επόμενη χρονιά.

Ήρθε όμως η στιγμή της επιβεβαίωσης και πλέον ο Μαρίνι είναι και επίσημα ο νέος αναβάτης της Repsol Honda. Ο 26χρονος Ιταλός είχε σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Honda καθώς το HRC του έδινε συμβόλαιο ενός χρόνου, ενώ ο Μαρίνι ήθελε δύο χρόνια για να μπορέσει να δουλέψει πάνω στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας χωρίς άγχος και πίεση.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 και το 2025 λοιπόν ο Μαρίνι αναλαμβάνει μαζί με τον Ζοάν Μιρ την αναγέννηση της Honda και θα προσπαθήσουν μαζί να βελτιώσουν τη μοτοσικλέτα. Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις πρώτες επίσημες δοκιμές χειμώνα για το 2024 ο αδερφός του Βαλεντίνο Ρόσι θα οδηγήσει την RC213V και θα πάρει μια πρώτη γεύση από τη μοτοσικλέτα.

Advertisement

Όσο για τη θέση που αφήνει κενή ο Ιταλός στη VR46 συμπληρώθηκε από ακόμα έναν Ιταλό, τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, ο οποίος θα οδηγήσει την Ducati του Βαλεντίνο Ρόσι το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Πρωταθλητής 2023 ο Πέκο Μπανάια με νίκη στη Βαλένθια
MotoGP Βαλένθια QP: Ο Βινιάλες την τελευταία pole της χρονιάς
Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024