Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Εντυπωσιακή μεταμόρφωση της BMW R 1300 GS σε supermoto

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιακή μεταμόρφωση της BMW R 1300 GS σε supermoto

NEWSMOTO

Εντυπωσιακή μεταμόρφωση της BMW R 1300 GS σε supermoto

NEWSMOTO

Ελβετοί βελτιωτές «πειράζουν» τη νέα BMW R 1300 GS και τη μετατρέπουν σε ένα supermoto ολκής.

Advertisement
Advertisement

Εδώ το ρητό «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε» ταιριάζει απόλυτα. Λίγους μόλις μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS, οι τεχνικοί της VTR Motorrad από την Ελβετία αποφάσισαν να επέμβουν στη μοτοσικλέτα και να της δώσουν ένα supermoto ύφος. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η μοτοσικλέτα είναι πάρα πολύ καλή και μια προσπάθεια βελτίωσης δεν ξέρουμε αν της έδινε κάτι περισσότερο, αλλά η VTR Motorrad φαίνεται πως γνωρίζει πιο μονοπάτι να ακολουθήσει.

Αρχικά, οι Ελβετοί ονόμασαν τη μοτοσικλέτα R1301 και έβαλαν στόχο να την κάνουν πιο επιθετική. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να απομακρυνθούν από τη μοτοσικλέτα τα αξεσουάρ περιπέτειας, όπως οι χούφτες, η μεγάλη ζελατίνα, το εμπρός φτερό και φυσικά η ουρά. Ιδιαίτερα στο πίσω μέρος η ουρά έχει μικρύνει αισθητά και η σέλα έχει επανασχεδιαστεί από την Yves Knobel για να δώσει καλύτερη αίσθηση στον αναβάτη στη σπορ οδήγηση.

Επόμενο βήμα οι τροχοί οι οποίοι είναι πλέον αλουμινένιοι με διαστάσεις 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Τα ελαστικά είναι ασφάλτινα της Metzeler M9 RR, ενώ η εξάτμισης είναι της Akrapovic που φροντίζει για τον εκκωφαντικό ήχο του boxer κινητήρα των 145 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα των αναρτήσεων και των ηλεκτρονικών η VTR Motorrad δεν έχει αλλαγές, ενώ ακόμα και το διπλό σταντ έχει παραμείνει στη θέση του. Ο χρωματισμός της μοτοσικλέτας είναι ιδιαίτερος με έντονα στοιχεία από το τμήμα BMW M, ενώ όλο το κάτω μέρος του κινητήρα και οι σωλήνες των εξατμίσεων είναι εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης.

Για εκείνους που θέλουν να κάνουν το νέο τους BMW R 1300 GS ιδιαίτερο με το… καλημέρα, η VTR Motorrad θα τους κάνει τη χάρη με περίπου 15.800 ευρώ.