Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Εκθαμβωτική η Fantic XEF 450 Rally (+video)

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκθαμβωτική η Fantic XEF 450 Rally (+video)

NEWSMOTO

Εκθαμβωτική η Fantic XEF 450 Rally (+video)

NEWSMOTO

Η Fantic Motor παρουσίασε την πρώτη της μοτοσικλέτα Rally Raid παραγωγής και ζεσταίνει τις μηχανές για Dakar 2022.

Advertisement
Advertisement

Η Fantic είναι μια από τις εταιρείες που γνωρίζουν καλά τα χωμάτινα τερέν και τους αγώνες motocross και enduro. Η ιταλική μάρκα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει μια δυναμική επίθεση σε όλες τις χωμάτινες κατηγορίες θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να κοιτάξει στα μάτια τους κολοσσούς των δυο τροχών.

Το επόμενο βήμα λοιπόν προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν να επεκταθεί στους αγώνες Rally Raid παρουσιάζοντας την αγωνιστική XEF 450 Rally πριν από περίπου έναν χρόνο. Οι καιροί ωρίμασαν και η Fantic, αν και καθυστερημένα, παρουσίασε και την αντίστοιχη μοτοσικλέτα παραγωγής και μάλιστα σε δύο εκδόσεις. Η XEF 450 Rally και η XEF 450 Rally Factory «Launch Edition» είναι γεγονός και έρχονται να καλύψουν τις χωμάτινες ανάγκες τόσο των αγωνιζόμενων όσο και τον ερασιτεχνών.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εκδόσεις βασίζονται στην XEF 450 Enduro έχοντας φυσικά δεχτεί τις ανάλογες αναβαθμίσεις για να μπορεί να ανταπεξέλθει στους αγώνες Raid. Αυτό σημαίνει ότι απέκτησε δεύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου το οποίο ανεβάζει τη συνολική χωρητικότητα σε 30 λίτρα, ενώ το πλαίσιο και το υποπλαίσιο ενισχύθηκαν για περισσότερη αντοχή. Η εξάτμιση είναι καινούρια της Arrow, ενώ ο κινητήρας είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος 450 κ.εκ. τον οποίο χρησιμοποιεί και η Yamaha στα enduro μοντέλα της.

Σημαντικό στοιχείο της μοτοσικλέτας είναι η καινούρια TFT οθόνη πληροφοριών η οποία εδράζεται σε μια νέα βάση σχεδιασμένη από την Fantic. Το σύστημα προσφέρει πλούσιες πληροφορίες στον αναβάτη ο οποίος έχει τη δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του μέσω του λογισμικού Android. Στην Factory Edition έχει προστεθεί και επαγγελματικό roadbook και trip master, ενώ πολλά εξαρτήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για αγωνιστική χρήση από CNC αλουμίνιο.

Advertisement

Η νέα Fantic XEF 450 Rally θα είναι διαθέσιμη σε τιμή κοντά στα 17.000 ευρώ, ενώ η ειδική έκδοση Factory Launch Edition ια παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες με τιμή κοντά στις 25.000 ευρώ. Μαζί με την αγωνιστική έκδοση θα προσφέρεται στον αγοραστή το αγωνιστικό κιτ, ένα σετ ένδυσης Rally Fantic και μια εργαλειοθήκη!

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της Fantic XEF 450 Rally.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Davide Guarneri και Fantic πρωτοπόροι στο Enduro GP
Απόλυτη κυριαρχία της Fantic στον 1ο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Fantic και Yamaha ανακοινώνουν την αγοραπωλησία της Motori Minarelli

Advertisement