Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati και Lamborghini παρουσιάζουν το πρώτο σύστημα επικοινωνίας V2V (+video)

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati και Lamborghini παρουσιάζουν το πρώτο σύστημα επικοινωνίας V2V (+video)

NEWSMOTO

Ducati και Lamborghini παρουσιάζουν το πρώτο σύστημα επικοινωνίας V2V (+video)

NEWSMOTO

Στη Γερμανία παρουσιάστηκε η πρώτη προσπάθεια της Ducati στα συστήματα επικοινωνίας μεταξύ μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να αναπτύξουν τεχνολογίας προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια στους δρόμους. Στόχος είναι να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα.

Αυτές οι τεχνολογίες ονομάζονται Vehicle-to-Vehicle (V2V) και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στα οχήματα που μοιράζονται τον ίδιο δρόμο να επικοινωνούν και να προειδοποιούν τους οδηγούς για τυχόν κινδύνους.

Η Ducati είναι από τις εταιρείες που εδώ και καιρό ασχολείται με το ζήτημα έχοντας στενή συνεργασία με τον οργανισμό Connected Motorcycle Consortium (CMC). Ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι μια διεθνής ένωση κορυφαίων κατασκευαστών δίτροχων που στοχεύει να συμπεριλάβει τις μοτοσικλέτες στο μέλλον της συνδεδεμένης κινητικότητας για τη βελτίωση της ασφάλειας των μοτοσυκλετιστών.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ερευνούν και αναπτύσσουν τεχνολογίες επικοινωνίας Vehicle-to-Vehicle (V2V) εδώ και χρόνια, και η CMC εργάζεται επίσης για την προσθήκη πληροφοριών που αποστέλλονται από μοτοσικλέτες (που έχουν διαφορετικές ανάγκες και δυναμική), ώστε αυτές να μπορούν να τυποποιηθούν στο μέλλον όταν η τεχνολογία είναι ενσωματωμένο σε ολόκληρο τον στόλο μοτοσικλετών και αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Advertisement

Στην πίστα Λάουσιτζρινγκ της Γερμανίας η Ducati παρουσίασε την πρώτη πρωτότυπη τεχνολογία V2V την οποία ανάπτυξε. Στο πλευρό της Ducati ήταν η Lamborghini η οποία πρόσφερε μια Urus για τις ανάγκες της δοκιμής, ενώ η μοτοσικλέτα ήταν μια Multistrada. Οι περιπτώσεις που αναλύθηκαν και επιδείχθηκαν στη Γερμανία από την Ducati και την Lamborghini ήταν Intersection Movement Assist (υποβοήθηση κίνησης στις διασταυρώσεις), Left Turn Assist (υποβοήθηση στις αριστερές στροφές) και Do Not Pass Warning (ειδοποίηση αποφυγής προσπέρασης.

Advertisement

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Ducati σε συνεργασία με αρκετούς προμηθευτές. Σε αυτή τη φάση ανάπτυξης, το πρωτότυπο έχει μια πρόσθετη οθόνη στη μοτοσικλέτα που δείχνει προειδοποιητικά σήματα που μπορούν να ενημερώσουν τον μοτοσικλετιστή για οποιονδήποτε κίνδυνο.

Δείτε τη νέα τεχνολογία της Ducati

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μονοκύλινδρη Ducati; Κι όμως είναι αλήθεια!
Η Ducati Multistrada έχει γενέθλια
Δελεαστικές προσφορές από τη Ducati