Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δεύτερη ζωή για την BMW R80

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεύτερη ζωή για την BMW R80

NEWSMOTO

Δεύτερη ζωή για την BMW R80

NEWSMOTO

Η BMW R80 του 1987 απέκτησε νέα ζωή ως ένα πολύ γοητευτικό και σπορ cafe racer.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ως φιλοσοφία ζωής το ρητό «Η ζωή είναι μικρή για να οδηγείς βαρετές μοτοσικλέτες», το γερμανικό γκαράζ Elemental Custom Cycles του Τόμας Λάμπερτ στη Νυρεμβέργη έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο εκκεντρικές μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις παλιότερες BMW της σειράς R, ο Λάμπερτ και η ομάδα του συναγωνίζονται τους κορυφαίους τεχνίτες της Ιαπωνίας και της Αμερικής.

Μια από τις καλύτερες δουλειές του Elemental Custom Cycles είναι η Project 4 που είναι βασισμένη στην BMW R80 του 1987. Η αυθεντική μοτοσικλέτα ήταν εξοπλισμένη με τον boxer κινητήρα 797 κ.εκ. ο οποίος είχε απόδοση 50 ίππους και 58 Nm ροπής, επιδόσεις ικανές να επιταχύνει μέχρι τα 177 χλμ./ώρα.

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι μηχανικοί της ECC ήταν να χαμηλώσουν τις αναρτήσεις της μοτοσικλέτας με καινούριες τιμονόπλακες και αμορτισέρ πίσω. Στο εμπρός μέρος τοποθετήθηκε ένας στρογγυλός προβολέας LED και το ρεζερβουάρ παρέμεινε ίδιο έχοντας έναν ιδιαίτερο διπλό χρωματισμό. Το εμπρός μέρος του πλαισίου έμεινε ίδιο, ωστόσο το υποπλαίσιο αντικαταστάθηκε για να τοποθετηθεί η βάση του αμορτισέρ και η μονή σέλα.

Advertisement
Advertisement

Το τιμόνι απέκτησε κλιπόν ρυθμιζόμενα και τα όργανα έγιναν σύγχρονα με οθόνη της Motogadget. Οι τροχοί επίσης αντικαταστάθηκαν, αλλά παρέμειναν ακτινωτοί σε διαστάσεις 17 ιντσών με ελαστικά της Continental. Τα φρένα από την άλλη απέκτησαν δίσκους και τρόμπα της Brembo. Τέλος, χειροποίητη είναι και η εξάτμιση η οποία βγαίνει στην «κοιλιά» της μοτοσικλέτας αφήνοντας στο μονόμπρατσο ψαλίδι και την ουρά πλήρως ορατές από το πλάι.

Η BMW Project 4 της ECC παραδόθηκε στον τυχερό ιδιοκτήτη της μετά από περίπου τρεις μήνες, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ποτέ το πόσο κόστισε η μετατροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Advertisement

Αυτή είναι η τιμή της εντυπωσιακής BMW R12 NineT (+video)

Δοκιμή: BMW R 1300 GS

Advertisement

Επιστρέφουν στις Άλπεις οι BMW Motorrad Days