Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δοκιμή: Daytona Zontes G 155

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή: Daytona Zontes G 155

NEWSMOTO

Δοκιμή: Daytona Zontes G 155

NEWSMOTO

Η zontes κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατηγορία των ρετρό μοτοσυκλετων με μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη πρόταση!

Advertisement
Advertisement

Το G 155 είναι μια μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε νέους κυρίως αναβάτες αφού μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α και Α2 έχοντας χαρακτηριστικά που βρίσκεις σε μοτοσυκλετες ευρωπαϊκές και βέβαια διπλάσιας τιμής.

Οι διαστάσεις του G 155 θα ξεγελάσουν και πολλοί θα την πατήσουν  ότι πρόκειται για μοτοσυκλέτα 300 κυβικών όπως την πάτησα και γω ομολογώ και σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο στην απόκτηση της ειδικά για τους πιο νεαρούς αναβάτες.

Η ρετρό αισθητική που έχει σε συνδυασμό με το μοντέρνο σύνολο κάνουν όλα τα βλέμματα να γυρνάνε και οι ερωτήσεις να διαδέχονται  η μια την άλλη.

Advertisement
Advertisement

Ο στρογγυλός Led προβολέας μπροστά αποτελείται από έναν δακτύλιο ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλές συστοιχίες LED διαφόρων σχημάτων.
LED επίσης είναι και τα φλας αλλά και το πίσω φωτιστικό σώμα.

Κοιτάζοντας πολύ προσεκτικά την G 155 σίγουρα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς τους καθρέπτες οι οποίοι είναι στερεωμένοι στην άκρη του τιμονιού εκεί που βρίσκονται τα προστατευτικά της μανετας και οι οποίοι ενισχύουν την ρετρό εικόνα της μοτοσυκλέτας, τα προστατευτικά κάγκελα με τα μανιτάρια και τις ρυθμιζόμενες μανέτες τα οποία όλα βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

 

Advertisement

 

Advertisement

Το G 155 φοράει έναν μονοκυλινδρο κινητήρα που αποδίδει 18 άλογα στις 9.250 στροφες και 1,63 κιλά ροπής στις 7.500 στροφες.
Υπάρχουν δυο modes το eco και το sport για οδήγηση με μεγαλύτερη οικονομία και μια για πιο sport οδήγηση αν και προσωπικά δεν παρατήρησα να υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ τους και αυτό γιατί η χαμηλή κατανάλωση που έχει είναι εντυπωσιακή με οποίο mode και αν ήμουν.
Συγκεκριμένα μετρήσαμε 2,7 με 2,8 περίπου και αυτή κάτω από πολύ πίεση!
Το τρελό της υπόθεσης όμως δεν είναι αυτό αλλά η αυτονομία!
Το G 155 φοράει ένα τεράστιο ρεζερβουάρ 20 λίτρων που σου επιτρέπει να διανύσεις περίπου 800 χλμ μέχρι να χρειαστεί ξανά φουλάρεις!

Η μοτοσυκλέτα εφοδιάζεται και με συμπλέκτη ολίσθησης δίνοντας μια ελαφριά αίσθηση στην μανετα και μειώνει την πιθανότητα μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού σε απότομα κατεβάσματα.

 

Advertisement

 

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται άψογα με ένα όμορφο ασύμμετρο αλουμινένιο ψαλίδι .
Στον τομέα των αναρτήσεων έχουμε ένα ανεστραμμένο μπρονζε πιρούνι και ένα μόνο πίσω αμορτισέρ με δοχείο αζώτου το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την προφορτιση ελατηρίου.
Στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο με διπιστονη δαγκάνα εμπρός και έναν με μονοπιστονη για πίσω ενώ υπάρχει και δικάναλο ABS της Bosch έχουν πολύ καλό αρχικό δάγκωμα και είναι αποτελεσματικά!

Το πρώτο στοιχείο που με εντυπωσίασε πέραν της καταναλωσησ είναι η απουσία κραδασμών μιας και από μια μόνοκυλινδρη μοτοσυκλέτα είναι κάτι που το περιμένεις.
Δεύτερον οι επιταχύνσεις που έχει και τρίτον η ελαστικότητα του κινητήρα!

Το κιβώτιο είναι σχετικά κοντό και ανεβάζει γρήγορα τις στροφές στο ταχύμετρο επιτρέποντας σου να είσαι πολλές φορές και με μια σχέση πάνω.
Το τιμόνι κόβει αρκετά και σου επιτρέπει ελιγμούς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως είναι οι καθρέπτες οι οποίοι κάποιες φορές βρίσκουν αν το πέρασμα είναι αρκετά στενό και τα μανιτάρια στα κάγκελα που προεξέχουν επικίνδυνα.
Όλα βέβαια είναι θέμα συνήθειας.

 

 

Γενικά η μοτοσυκλέτα έχει χαμηλή απόσταση από το έδαφος που σου επιτρέπει να πατάς γερά και τα δυο πόδια κάτω και τα 160 κιλά της είναι διαχειρησιμα  ειδικά αν κάποιος είναι εντελώς άπειρος με μοτοσυκλέτες και είναι η πρώτη του ώστε να την κουμαντάρει.
Οι αναρτήσεις είναι μαλακές και απορροφούν ανωμαλίες οδοστρώματος, σου δίνουν πολύ καλή πληροφόρηση σε συνδυασμό με τα ελαστικά τα οποία παρόλο τα τακούνια που έχουν προσφέρουν πολύ καλή πρόσφυση!
Το G 155 διαθέτει διπλή θύρα φόρτισης USB η οποία μόνο είναι λίγο δύσκολο να την βρεις γιατί είναι σε άβολη θέση.

Το G 155 κοστίζει μόλις 2.595€ και είναι μια μοτοσυκλέτα με ξεχωριστή εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό, τρομερά οικονομική σε κατανάλωση, ιδανική για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα ή και τα δευτερα!

 

Δείτε επίσης:

Zontes M310: Έρχεται στην Ελλάδα απο την Γκοργκόλης

Daytona M9 50: Το Ηλεκτρικό Scooter (+τιμή)

Δοκιμή: Daytona Maverick 500 (+Video)