Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Danilo Petrucci: Από το MotoGP στο Rally Dakar

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Danilo Petrucci: Από το MotoGP στο Rally Dakar

NEWSMOTO

Danilo Petrucci: Από το MotoGP στο Rally Dakar

NEWSMOTO

Ο Danilo Petrucci πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και να στραφεί στους χωμάτινους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο Petrux θα εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής με τη μετάβασή του στους «χωμάτινους» αγώνες, μαθαίνοντας από τους καλύτερους του είδους, τους νικητές του Rally Dakar, Matthias Walkner και Toby Price. Ο 32χρονος αναβάτης έχει τη στήριξη της KTM σε αυτήν την καινούρια του περιπέτεια και έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου.

Ο Petrux έχει πάρει ήδη μια πρώτη γεύση από την οδήγηση του KTM 450 Rally σε συνθήκες ερήμου.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Ιταλού αναβάτη ήταν η νίκη στο Mugello με την Ducati το 2019!

Danilo Petrucci: «Για μένα είναι πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι ένας αγώνας που πάντα ήθελα να συμμετέχω από τότε που ήμουν παιδί, όταν έβλεπα βιντεοκασέτες του Ράλι Ντακάρ από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τώρα, χάρη στην KTM, αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Πρώτον, θα ήθελα να ευχαριστήσω την KTM για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Νομίζω ότι θα είμαι ο μόνος αναβάτης που σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα θα έχει αγωνιστεί στο MotoGP και μετά στο Ράλι Ντακάρ. Ο κύριος στόχος μου είναι απλώς να ολοκληρώσω τον αγώνα και να τον απολαύσω. Σε πρώτη φάση έμαθα να «διαβάζω» road book με τον Jordi, που έχει αγωνιστεί στο Dakar πολλές φορές τερματίζοντας στο βάθρο, οπότε με βοήθησε να μάθω αυτή την «ιδιαίτερη» τέχνη. Πήρα μια πρώτη γεύση από το KTM 450 RALLY πρόσφατα σε δοκιμή στους αμμόλοφους του Ντουμπάι, όπου ήμουν με τους πρωταθλητές της KTM και μπόρεσα να μάθω πολλά από αυτούς – ήταν υπέροχο που τους έβλεπα να οδηγούν και ήταν πολύ ευγενικοί και με βοήθησαν. Σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι ενθουσιασμένος».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Yamaha MT-10 2022
Νέα Travel Edition για τη Multistrada 1260 Enduro
KTM 450 Rally Factory Replica 2022: Έτοιμο απο το Rally Dakar στην πόρτα σας