Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Bull-e: Ηλεκτρικό scooter με Ελληνική υπογραφή

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bull-e: Ηλεκτρικό scooter με Ελληνική υπογραφή

NEWSMOTO

Bull-e: Ηλεκτρικό scooter με Ελληνική υπογραφή

NEWSMOTO

Αν νομίζετε πως δεν υπάρχουν δημιουργικές σχεδιαστικές πένες στη χώρα μας πλανάστε πλάνη οικτρά, με το Bull-e του Νίκου Μανάφη να έρχεται σαν απόδειξη.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό scooter πόλης, με εικόνα όμως που παραπέμπει σε café racer μοτοσυκλέτες, χάρη στη σκυφτή θέση οδήγησης στο όνομα της λιγότερης αεροδυναμικής αντίστασης, άρα και της μεγαλύτερης αυτονομίας.

Βασισμένο στο σκελετό ήδη υπάρχοντος scooter, το Bull-e είναι ουσιαστικά ένα βαρέως customαρισμένο e-scooter, με το κυρίως σώμα να είναι κατασκευασμένο από fiber glass, το σχήμα του οποίου δίνει αφενός μια θέση στα γόνατα του αναβάτη, αφετέρου πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους για τις εντός πόλης διαδρομές. Από τον έξυπνο σχεδιασμό δε λείπουν και δυο… ποτηροθήκες στο τιμόνι, ό,τι χρειαζόμαστε για τον καφέ μέχρι τη δουλειά, το γυμναστήριο κ.ο.κ. Θυμίζουν μάλιστα και winglets θα έλεγε κανείς, τα αεροδυναμικά φτεράκια από ένα παράλληλο αγωνιστικό σύμπαν.

Advertisement
Advertisement

Στο επίπεδο των επιδόσεων, το Bull-e όντας ταγμένο στην αστική μικρομετακίνηση, δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο, θα πάει όμως τον αναβάτη του παντού και σβέλτα, αρκεί να πηγαίνει κάπου μέσα στην πόλη, με τον ηλεκτροκινητήρα των 2000W να προσφέρει τελική ταχύτητα της τάξης των 45Km/h και με την αυτονομία να φτάνει τα 50Km. Θα τον πάει επίσης και με το δέον στυλ, καθώς το Bull-e είναι μάλλον δύσκολο να μην τραβήξει τα βλέμματα.

Οπωσδήποτε, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το εν λόγω e-scooter, σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε στην Αθήνα, στο studio του αρχιτέκτονα, Νίκου Μανάφη. Η τιμή του Bull-e ξεκινάει από τις 4.500 ευρώ, με την παραγωγή του να είναι περιορισμένη στα 250 scooter.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ, ενώ στο ακόλουθο video θα το δείτε και σε δράση στα στενά της Πλάκας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Triumph Bonneville: To 2021 φέρνει αναβαθμίσεις

Honda CRF300 Rally: Χαρακτήρας On/Off με αγωνιστικά γονίδια

Advertisement

Νέος τιμοκατάλογος Suzuki 2021: Στα 21.495€ το νέο Hayabusa!