Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αλλάζει χέρια το MotoGP

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζει χέρια το MotoGP

NEWSMOTO

Αλλάζει χέρια το MotoGP

NEWSMOTO

Η Liberty Media έκανε κίνηση ματ αγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της Dorna και του MotoGP.

Advertisement
Advertisement

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση της έντονης φημολογίας ότι η Formula 1 θα αποκτήσει τα δικαιώματα του MotoGP επαληθεύτηκε. Η Liberty Media, όμιλος που διαχειρίζεται τη Formula 1, ανακοίνωσε επίσημα ότι εξαγοράζει το MotoGP φτάνοντας σε συμφωνία με την Dorna.

Η Dorna από το 1994 είναι ο αποκλειστικός κάτοχος των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων του MotoGP έχοντας φέρει το πρωτάθλημα σε ένα απίθανο επίπεδο αναγνωρισιμότητας σε όλο τον κόσμο. Πλέον, η Liberty Media γίνεται το «αφεντικό» του MotoGP καθώς ο Αμερικανικός Όμιλος εξαγόρασε το 86% της Dorna. Το οικονομικό μέγεθος της συμφωνίας έφτασε τα 4,2 δις ευρώ με την Dorna να διατηρεί το ποσοστό του 14% της διαχείρισης.

Η καινούρια συμφωνία αναφέρει ότι η Dorna Sports θα παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία που θα δίνει φυσικά αναφορά στην Liberty Media Formula One. Ο Καρμέλο Εσπελέτα θα παραμείνει στο τιμόνι της Dorna ως CEO και θα συνεχίσει κανονικά να διαχειρίζεται την επιχείρηση και την ομάδα εργαζομένων του. Η βάση της εταιρείας θα παραμείνει στη Μαδρίτη.

Advertisement
Advertisement

Η Dorna θα συνεχίσει επίσης να διαχειρίζεται τις υπόλοιπες κατηγορίες του MotoGP, όπως τις Moto2, Moto3, MotoE, αλλά και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike – πάντα βέβαια υπό το βλέμμα της Liberty Media. Οι Αμερικανοί λοιπόν της Liberty Media αναλαμβάνουν και το μεγαλύτερο μοτοσικλετιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Αν αναλογιστούμε το επίπεδο που έχει φτάσει τη Formula 1, τότε το μέλλον του MotoGP αναμένεται συναρπαστικό.