Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το ATV έχει επιδόσεις superbike (+video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ATV έχει επιδόσεις superbike (+video)

NEWSMOTO

Αυτό το ATV έχει επιδόσεις superbike (+video)

NEWSMOTO

Μόνο εκρηκτικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός ATV με κινητήρα από Kawasaki Z H2 200 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του 1990 υπήρχε μια μανία με τις τότε τρίτροχες γουρούνες. Πολλοί αποφάσιζαν να «πειράξουν» τα οχήματα τοποθετώντας κινητήρες από σπορ μοτοσικλέτες με πολλαπλάσια ισχύ από εκείνη που είχαν αρχικά τα μοντέλα. Όπως ήταν λογικό αυτά τα οχήματα ήταν αδύνατο να οδηγηθούν και τελικά κατέληγαν να διαλύονται σε κάποιο ατύχημα ή να κατάσχονται από τις αρχές.

Το 2024 το φαινόμενο αυτό δεν συνηθίζεται, αλλά σίγουρα υπάρχουν «μερακλήδες» που τολμούν να προβούν σε σοβαρές αναβαθμίσεις. Η πιο ακραία μετατροπή που είδαμε τον τελευταίο καιρό είναι αυτή της Exeet Quad. Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει το πιο ισχυρό ATV που έχει φτιαχτεί ποτέ τοποθετώντας τον τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα του Kawasaki Z H2 στο ATV της Blackbull.

Σχεδιαστικά, το quad φέρει πολλά στοιχεία του naked μοντέλου της Kawasaki όπως η μάσκα εμπρός, η ουρά και το ρεζερβουάρ. Το πλαίσιο είναι φυσικά χειροποίητο για να φιλοξενήσει τον κινητήρα, ενώ έχει μελετηθεί εκτενώς το μετατρόχιο και το μεταξόνιο για να μπορεί το ATV να οδηγηθεί κανονικά ή καλύτερα όσο πιο κανονικά γίνεται.

Advertisement
Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι επίσης σχεδιασμένες από την εταιρεία με διπλά ψαλίδια και αμορτισέρ της RockShox, ενώ ειδικής σχεδίασης είναι και το αλουμινένιο ψαλίδι προκειμένου να αντέξει την αυξημένη δύναμη. Το Exeet Blackbull H2 αποδίδει 200 ίππους και 137 NM ροπής με τις επιδόσεις να είναι πραγματικά ακραίες.

Η Exeet Quad έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει το επόμενο project που είναι ένα ATV με βάση την BMW S1000RR και ένα εμπνευσμένο από την F900R.