Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η συλλεκτική Aprilia RSV4 SE-09 SBK

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η συλλεκτική Aprilia RSV4 SE-09 SBK

NEWSMOTO

Αυτή είναι η συλλεκτική Aprilia RSV4 SE-09 SBK

NEWSMOTO

H Aprilia τιμάει την εμβληματική RSV4 με μια επετειακή έκδοση στα χρώματα της μοτοσικλέτας που της χάρισε την πρώτη νίκη στο WSBK.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε η Aprilia RSV4 ωστόσο ακόμα και σήμερα η εμβληματική superbike εξακολουθεί για πολλούς να θεωρείται η καλύτερη σπορ μοτοσικλέτα επιδόσεων στον κόσμο. Η επιτυχία της RSV4 για πολλούς κρύβεται στο γεγονός ότι η μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να κερδίζει στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και πάνω σε αυτό το αγωνιστικό χτίστηκε και η μοτοσικλέτα παραγωγής.

Η πρώτη αγωνιστική Aprilia RSV4 δεν άργησε να κατακτήσει τον κόσμο και η πρώτη της νίκης ήρθε το 2009 με αναβάτη τον Ιταλό θρύλο Μαξ Μπιάτζι. Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο ή πολύ γνωστά αφού οι 44 νίκες και οι 7 Παγκόσμιοι Τίτλοι (3 Αναβατών και 4 Κατασκευαστών) μιλάνε από μόνοι τους.

Η Aprilia RSV4 ακόμα και σήμερα που ο ανταγωνισμός έχει ενισχυθεί εξαιρετικά, συνεχίζει να διαπρέπει. Οι Ιταλοί μάλιστα δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και αποφάσισαν φέτος να τιμήσουν την πρώτη τους αγωνιστική επιτυχία παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia RSV4 SE-09 SBK παρουσιάστηκε στη διάρκεια του Grand Prix της Αμερικής στο Τέξας. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη στα χρώματα της μοτοσικλέτας που κατάκτησε τη νίκη στην Τσεχία το 2009 με έντονο μαύρο χρώμα, κόκκινες πινελιές και τα μεγάλα λογότυπα της Aprilia. Το εμπρός φτερό είναι από ανθρακονήματα, διαθέτει carbon αεραγωγούς στα φρένα, αναρτήσεις της Ohlins και λευκά number plates στην ουρά και τη μάσκα.

Την RSV4 συνόδευσε μια ειδική έκδοση της Tuono V4 Factory στον ίδιο χρωματισμό, ενώ τις μοτοσικλέτες παρουσίασαν οι εργοστασιακοί αναβάτες του MotoGP, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες. Θυμίζουμε ότι η μοτοσικλέτα διαθέτει V4 κινητήρα 1.099 κ.εκ. με απόδοση 217 ίππους!

Οι δύο επετειακές θα κατασκευαστούν σε περιορισμένο αριθμό και θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού. Η τιμή της RSV4 SE-09 SBK είναι στα 25.390 ευρώ και η τιμή της Tuono Factory SE-09 SBK στα 20.690 ευρώ.