Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή η Honda Monkey μινιατούρα κοστίζει όσο ολόκληρη η μοτοσικλέτα

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Honda Monkey μινιατούρα κοστίζει όσο ολόκληρη η μοτοσικλέτα

NEWSMOTO

Αυτή η Honda Monkey μινιατούρα κοστίζει όσο ολόκληρη η μοτοσικλέτα

NEWSMOTO

Η θρυλική Honda Monkey σκύβει το κεφάλι μπροστά στην χρυσή μινιατούρα που κατασκεύασε καλλιτέχνης από την Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Το θρυλικό mini bike της Honda, το περίφημο Monkey, παραμένει ένα όνειρο για πολλούς φίλους της μοτοσικλέτας. Δεν είναι τυχαίο ότι η μικρή μοτοσικλέτα της Honda έχει γίνει έμπνευση για πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες, έχει μπει σε σαλόνια σπιτιών ως έργο τέχνης και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζει να κυκλοφορεί στους δρόμους των πόλεων.

Η Honda έχει αναβιώσει το Monkey τα τελευταία χρόνια με μια νέα έκδοση της μοτοσικλέτας, ωστόσο η μαγεία του παλιού μοντέλου παραμένει αξεπέραστη. Η pop κουλτούρα του Monkey ιδιαίτερα στην Ιαπωνία είναι τεράστια και αρκετοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μοτοσικλέτας. Πρόσφατα ένας ειδικός στα κοσμήματα καλλιτέχνης της ομάδας U-Treasure αποφάσισε να κατασκευάσει μια μινιατούρα του Monkey από πολύτιμα μέταλλα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο έχει δημιουργηθεί σε διάσταση 1/12 και είναι βασισμένο στο Honda Monkey Z50J του 1984. Το στοιχείο που κάνει αυτήν την μινιατούρα να ξεχωρίζει είναι ότι έχει κατασκευαστεί από χρυσό και ασήμι. Πολλά από τα κομμάτια του Monkey έχουν σμιλευτεί από ασήμι και το τελικό φινίρισμα έγινε από χρυσό 18 καρατίων. Οι διαστάσεις είναι 86 χιλ. ύψος, 112 χιλ. μήκος, 52,6 χιλ. πλάτος και το βάρος είναι 265,5 γραμμάρια.

Αυτή η απίθανη κατασκευή θα παραχθεί σε 5.000 μονάδες και θα είναι διαθέσιμη για μικρό χρονικό διάστημα. Όσο για την τιμή του, αυτή έχει οριστεί στα 3.440 ευρώ. Αν αναλογιστούμε το κόστος των μεταφορικών και των δασμών για να φέρουμε από την Ιαπωνία το χρυσό Monkey, τότε θα διαπιστώσουμε ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζουμε μια καινούρια Honda Monkey Z125 που κοστίζει 4.410 ευρώ.

Advertisement

Πάντως για έναν λάτρη του μοντέλου, αυτό θα ήταν το τέλειο δώρο Χριστουγέννων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Forza 350
Το 2025 έρχεται ηλεκτρικό Honda X-ADV; (+video)
Η Honda που αγαπάει τις στροφές επιστρέφει το 2024 (+video)