Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή η Aston Martin έχει δύο τροχούς και τιμή όσο μια Vantage (+video)

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Aston Martin έχει δύο τροχούς και τιμή όσο μια Vantage (+video)

NEWSMOTO

Αυτή η Aston Martin έχει δύο τροχούς και τιμή όσο μια Vantage (+video)

NEWSMOTO

Αν σε τρώει η τσέπη σου τσέκαρε αυτήν την σπάνια μοτοσικλέτα της Aston Martin που βγαίνει στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικά χρόνια η Aston Martin δέχτηκε μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την Brough Superior στη Γαλλία για την κατασκευή μιας μοτοσικλέτας. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εξωτική και σπάνια μοτοσικλέτα, την περίφημη AMB 001. Μάλιστα, σε δεύτερη φάση έβγαλαν και μια ακόμα πιο ιδιαίτερη έκδοση για χρήση μόνο σε πίστα, την AMB 001 Pro.

Μία από τις μόλις 88 Aston Martin AMB 001 Pro βρέθηκε σε διαδικασία δημοπρασίας και πλέον όποιος ενδιαφέρεται και έχει το ανάλογο ποσό, μπορεί να την κάνει δική του έως τις 7 Απριλίου. Τη δημοπρασία έχει αναλάβει ο Οίκος Iconic Auctioneers και η τιμή εκκίνησης της μοτοσικλέτας έχει οριστεί στις 235.000 ευρώ.

Η Aston Martin AMB 001 Pro κατασκευάστηκε στα κεντρικά της Brough Superior στην Τουλούζ της Γαλλίας και το πρώτο πράγμα που θέλησαν οι δύο εταιρείες ήταν να δώσουν έναν άκρως φουτουριστικό χαρακτήρα στη μοτοσικλέτα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αεροδυναμικό κουστούμι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο είναι φτιαγμένο με τεχνολογία CNC από αλουμίνιο και το κουστούμι είναι όλο από ανθρακονήματα. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρoς V2 997 κ.εκ. ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο φτάνει τους 225 ίππους. Οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι σχεδιασμένα για χρήση σε πίστα, ενώ η μοτοσικλέτα έχει μελετημένα και αεροδυναμικά βοηθήματα για καλύτερη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες.

Πρέπει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η μοτοσικλέτα της δημοπρασίας φέρει το νούμερο «8» και δεν έχει κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο. Είναι όμως σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Αν λοιπόν σας περισσεύουν «200K» και έχετε λίγο χώρο στο γκαράζ σας τότε η Aston Martin AMB 001 Pro είναι μια καλή περίπτωση να επεκτείνετε την συλλογή σας.

Δείτε την σπάνια Aston Martin.