Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αφιέρωμα στα Scooter: Οι καλύτερες προτάσεις έως τα 300 κ.εκ.

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφιέρωμα στα Scooter: Οι καλύτερες προτάσεις έως τα 300 κ.εκ.

NEWSMOTO

Αφιέρωμα στα Scooter: Οι καλύτερες προτάσεις έως τα 300 κ.εκ.

NEWSMOTO

Το lockdown έληξε, η δουλειά ξεκίνησε κανονικά και μαζί της ξεκίνησαν και κάποια καθημερινά προβλήματα. Κίνηση, γεμάτα parking, καθυστερήσεις. Τα μέσα μεταφοράς δεν θεωρούνται (για πολλούς) ακόμη ασφαλή στο 100% και εμείς στο newsauto.gr σας έχουμε μία πρόταση: Την αγορά ενός scooter.

Advertisement
Advertisement

 

Συχνά ακούμε φίλους ή και αγνώστους να λένε: «Θα πάρω ένα scooter να κάνω την δουλεία μου» και μέσα σε αυτή την πρόταση περιλαμβάνονται οι καθημερινές μετακινήσεις, η διασκέδαση, η εκδρομή, οι διακοπές ακόμη και τα επίσημα ραντεβού. Ναι τα δίκυκλα αυτά είναι… πολυεργαλεία και εμείς στο newsauto.gr με ένα αφιέρωμα σας παροτρύνουμε να μπείτε στον κόσμο τους και να κάνετε την μετακίνηση με αυτά τρόπο ζωής. Στις παρακάτω παραγράφους θα σας δώσουμε  απαντήσεις για το: Τι είναι; (τα scooter) Γιατί είναι η λύση στην καθημερινή μετακίνηση; Και ποια είναι τα καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Στο αφιέρωμά μας θα δείτε διαφορετικά στυλ και έως 300 κ.εκ. Βλέπετε είναι τα best seller που μονοπωλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς έχουν έναν all around χαρακτήρα, αρκετή δύναμη για να βγείτε με ασφάλεια εκτός πόλης και παραμένουν οικονομικά.

Τι είναι scooter

Advertisement

Πολύ απλά scooter είναι ένα δίτροχο όχημα που διαθέτει πάτωμα για τα πόδια του αναβάτη-οδηγού, προστατευτική ποδιά αποθηκευτικούς χώρους και… κινητήρα. Στην πλειοψηφία τους διαθέτουν τροχούς μικρότερης διαμέτρου από τις μοτοσυκλέτες (από 10 μέχρι 16 ίντσες). Είναι πιο φιλικά από τις μοτοσυκλέτες, γιατί είναι αυτόματα (λιγότερη προσπάθεια εκ μέρους του αναβάτη για να οδηγηθούν). Οι καλυμμένες από πλαστικό επιφάνειες είναι πιο φιλικές και δεν απαιτούν να ασχολείται ο χρήστης με τη συντήρησή τους. Τέλος η ποδιά προσφέρει προστασία στο κάτω μέρος του κορμού και τα πόδια από τη βροχή και τον αέρα.

Η λύση στην καθημερινή μετακίνηση

Advertisement

Είναι εύκολα στην χρήση. Χρησιμοποιούν (όλα) αυτόματη μετάδοση της κίνησης και δεν έχουν τον… ενοχλητικό για κάποιους συμπλέκτη (που θέλει προσαρμογή). Τα φρένα λειτουργούν από το τιμόνι (με δύο μανέτες αριστερά και δεξιά). Είναι εύκολα στη χρήση και έτσι απευθύνονται σε περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις και οδηγικές ικανότητες, ούτε να έχουν συγκεκριμένη σωματική διάπλαση, ύψος, μυϊκή δύναμη, κ.λπ.

Ποια είναι τα καλύτερα

Για να σας διευκολύνουμε κάναμε μία επιλογή για δείτε και να διαλέξετε τα καλύτερα. Από την Honda επιλέξαμε τα: PCX, SH300 και Forza 300, από την Peugeot τα Pulsion 125, Allure και Allure RS. Από την SYM τα μοντέλα: HD300, Cruisym 300 και Joymax Z 250.

Advertisement

Honda

Honda PCX 125 (ενδεικτική τιμή 3.300 ευρώ)

Πλήρως ανανεωμένο στιλιστικά, με φυσικές, νέες καμπύλες που αναδεικνύουν τις παραδοσιακές, χυτές γραμμές και διακριτικές ακμές που τονίζουν τη χαρακτηριστική του σχεδίαση. Nέες φόρμες από εναλλασσόμενες καμπύλες και ο νέος, διπλός σωληνωτός σκελετός χαρίζουν στο Honda PCX 125 καλύτερο κράτημα, με τη γνώριμη ευελιξία και αποπνέει αίσθηση μοτοσυκλέτας μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ο Υδρόψυκτος κινητήρας ESP διακρίνεται για τις συμπαγείς διαστάσεις και την υψηλή αντοχή του, συνδυάζοντας εξαιρετική απόδοση στην επιτάχυνση, ομαλή, αθόρυβη λειτουργία και περιορισμένη εκπομπή καυσαερίων CO2. Το διαχρονικά δημοφιλές σκούτερ PCX125 εμφανίζεται πλήρως ανανεωμένο στιλιστικά, με φυσικές, νέες καμπύλες να αναδεικνύουν τις παραδοσιακές, χυτές γραμμές του. Το PCX125 διαθέτει ένα εντελώς νέο πλαίσιο: ο μονός σωληνωτός “underbone” σκελετός από ατσάλι του προηγούμενου μοντέλου έχει δώσει τη θέση του σε ένα διπλό σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο κλειστού τύπου που του χαρίζει καλύτερο κράτημα, διατηρώντας τη γνώριμη ευελιξία του στην πόλη.

Το «cockpit» του αναβάτη έχει αναβαθμιστεί: τα μαύρα στοιχεία σε συνδυασμό με το επιχρωμιωμένο μέταλλο του τιμονιού και των αντιβάρων προσδίδουν μία premium αίσθηση. Η σέλα ασφαλίζει όταν είναι όρθια και ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού όπως και η τάπα του ρεζερβουάρ, ενώ ο κεντρικός διακόπτης διαθέτει κλείστρο ασφαλείας. Οι τροχοί εμπρός και πίσω είναι ελαφρύτεροι χάρη στις λεπτότερες ζάντες με 8-μπρατση – αντί για 5-μπρατση – σχεδίαση, ενώ το κέντρο του μπροστινού τροχού έχει 7% μικρότερο βάρος (0,2kg) και πίσω η εξοικονόμηση του βάρους είναι 11% (0,5kg). Η κεντρική κονσόλα των οργάνων έχει επανασχεδιαστεί, με καλύτερα οργανωμένες και πιο ευανάγνωστες πληροφορίες. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, χωρίς τριβές, γεννήτρια-εκκινητής ACG είναι ενσωματωμένη απευθείας στην άκρη του στροφαλοφόρου, λειτουργώντας ως μίζα και εναλλάκτης. Όλα τα δυνατά σημεία του Honda PCX 125 έχουν παραμείνει και ενδυναμωθεί και όλες οι σημαντικές αναβαθμίσεις του προσφέρουν όλες τις προϋποθέσεις για διατηρήσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στις ευρωπαϊκές αγορές.

 

 

Honda SH300 (ενδεικτική τιμή με Topbox 5430 ευρώ)

Το κλασικό – μοντέρνο Honda SH300i υπόσχεται οδήγηση με στυλ και άνεση στην πόλη. Απολαμβάνεις ξεκούραστη και ασφαλή μετακίνηση σε κάθε διαδρομή. Ελίσσεσαι με αυτοπεποίθηση στην κίνηση της πόλης. Ένα σκούτερ δυνατών επιδόσεων με αναβαθμισμένο υγρόψυκτο 4-βάλβιδο κινητήρα σου παρέχει αυξημένη ροπή και επιτάχυνση για να αντιμετωπίσεις αξιόπιστα κάθε πρόκληση που θα συναντήσεις. Το πρωτοποριακό έξυπνο κλειδί του SH300i εξασφαλίζει ευκολία και ασφάλεια. Ο μικρών διαστάσεων δέκτης συνδέεται αυτόματα και επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα και το ξεκλείδωμα της σέλας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Προκαλεί ενθουσιασμό σε κάθε σου μετακίνηση. Το κλασικό – μοντέρνο σκούτερ SH300i της Honda κάνει την κάθε πρόκληση, ευκαιρία για άνετη και ασφαλή μετακίνηση. Είτε θέλεις να απολαύσεις οδήγηση με στυλ είτε να κινηθείς με άνεση σε κάθε ποιότητας άσφαλτο, το SH300i είναι το σκούτερ που θα σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι. Ο αναβαθμισμένος υγρόψυκτος 4-βάλβιδος 1-κύλινδρος κινητήρας των 279κ.εκ. παρέχει αυξημένη ροπή και επιτάχυνση για να αντιμετωπίσεις αξιόπιστα κάθε τι που θα συναντήσεις στη διαδρομή σου. Η έξυπνη τεχνολογία χαμηλής τριβής και η συμβατότητα με τις προδιαγραφές Euro4, παρέχουν χαμηλή εκπομπή ρύπων και βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του κόστους χρήσης. Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο και οι 16 ιντσών τροχοί μπροστά και πίσω, συμπληρώνουν την εικόνα σε ότι αφορά τη σταθερότητα σε κάθε ποιότητας οδόστρωμα. Το επίπεδο δάπεδο για τα πόδια του αναβάτη προσφέρει πρακτικότητα και άνεση σε κάθε μετακίνηση.

 

 

Το SH300i διαθέτει προβολέα και πίσω φως LED, που ενισχύει το σύγχρονο στυλ και παρέχει ιδανικό φωτισμό. Διαθέτει επίσης αρκετό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος, αδιάβροχο και κλειδαριά, για να τα αποθηκεύεις με ασφάλεια όταν απομακρύνεσαι από το σκούτερ. Tο πρωτοποριακό έξυπνο κλειδί ενισχύει την ευκολία και την ασφάλεια. Όταν στέκεσαι σε απόσταση 2,5 μέτρων από το σκούτερ σου, ο μικρών διαστάσεων δέκτης συνδέεται αυτόματα και επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα, αλλά και το ξεκλείδωμα της σέλας με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ABS και η κεντρική βαλίτσα 35 λίτρων υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό του SH300i. Απόλαυσε ένα πολύ δυνατό, αξιόπιστο και στυλάτο σκούτερ που ενθουσιάζει την κάθε σου μετακίνηση.

 

 

Honda Forza 300 (ενδεικτική τιμή 5990 ευρώ και με Smart Topbox 6480 ευρώ)

 

Mε νέα κομψή σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, μοναδικό στυλ και μικρότερες διαστάσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, διατηρεί τον σπορ και παράλληλα τον τουριστικό του χαρακτήρα. Το εξ ολοκλήρου νέο, ξανασχεδιασμένο Honda Forza 300, με πλούσιο εξοπλισμό και πολλές νέες τεχνολογίες, βάζει την πολυτέλεια στην καθημερινή μετακίνηση. Εξοπλισμένο με ABS, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα, εξελιγμένο traction control Honda Selectable Torque Control (HSTC), χώρο για δύο κράνη, Smart Key, διατίθεται και σε έκδοση με Smart Top Box.

 

 

Το Forza 300 είναι το σκούτερ που φέρνει την πρακτικότητα και την πολυτέλεια κοντά όσο ποτέ. Με νέα κομψή σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και μοναδικό στυλ, η καθημερινή μετακίνηση γίνεται μια όμορφη και αναπάντεχα εθιστική εμπειρία. Η άνεση όμως πρέπει να συνδυάζεται και με επιδόσεις. Ο κινητήρας των 279 κ.εκ. αποδίδει 25hp και χαρακτηρίζεται από τη δυνατή και σίγουρη επιτάχυνση. Η δυνατή απόδοση του κινητήρα επιτρέπει ευελιξία, αλλά και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, γεγονός που θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

 

 

Ένα στιβαρό πακέτο αναρτήσεων και φρένων προσφέρει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια σε κάθε περίπτωση. Το Forza 300 είναι εφοδιασμένο με σύστημα ABS, το οποίο εξασφαλίζει ιδανικό φρενάρισμα σε κάθε ποιότητας άσφαλτο. Η σέλα είναι φαρδιά και μεγάλη, όπως αρμόζει σε ένα πολυτελές σκούτερ πόλης. Προσφέρει μεγάλη άνεση σε οδηγό και συνεπιβάτη, αλλά συμβάλει και στην πολύ ξεκούραστη θέση οδήγησης. Κάτω από τη σέλα υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση δύο κρανών και άλλων μικροαντικειμένων. Το σκούτερ διατίθεται και σε έκδοση που περιλαμβάνει Smart Top Box, για το οποίο δεν απαιτείται μηχανικό κλειδί για να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει. Το Forza 300 είναι το νέο μέσο για να απολαύσεις την κάθε ημέρα και νύχτα στην πόλη σου με στυλ.

 

 

Peugeot Scooters

Peugeot Pulsion 125 ABS (Τιμή 4.899 ευρώ)

 

Το Peugeot Pulsion φέρνει επανάσταση την κατηγορία GT και GT Compact, εγκαινιάζοντας τη νέα κατηγορία συνδεδεμένων «Urban GT» οχημάτων (τα πρώτα αστικά GT scooter). Είναι ευέλικτο σε περιβάλλον πόλης και προσφέρει μεγάλη απόλαυση στην οδήγηση. Η ακτίνα στροφής του επιτρέπει να κινείται ομαλά μεταξύ των αυτοκινήτων, ενώ η οδική συμπεριφορά, η ευελιξία και η ομαλή λειτουργία του, καθιστούν δυνατή την ασφαλή οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους. Οι φουτουριστικές γραμμές του design του Peugeot Pulsion δείχνουν μια σύγχρονη σπορ σιλουέτα, με κομψό στυλ, ενώ επιβεβαιώνουν αμέσως την πλήρη ένταξή του στην οικογένεια Peugeot. Χαρακτηριστικό της η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια, η οποία είναι εμφανής στο αναλογικό ταχύμετρο και την ένδειξη σ.α.λ., με τους δείκτες και το ανεστραμμένο στροφόμετρο που θυμίζουν το… Peugeot 308.

 

 

Με τον υγρόψυκτο κινητήρα άμεσου ψεκασμού Peugeot PowerMotion 125 κ.εκ. που αποδίδει 14,4 ίππους και ροπή που φτάνει τα 11,9 Nm στις 7.000 σ.α.λ., παρέχει ισχυρή επιτάχυνση και… εκκινήσεις. Χάρη στην τεχνολογία LFE, μειώνει τις εκπομπές θορύβου και την κατανάλωση, προσφέροντας ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις. Η τεχνολογία i-Connect καθιστά την οδήγηση του Peugeot Pulsion πιο διαδραστική και ασφαλέστερη. Ο αναβάτης αισθάνεται απόλυτη σύνδεση με το Peugeot Pulsion. Η εφαρμογή και το ενσωματωμένο GPS του επιτρέπουν, να σχεδιάζει τις διαδρομές του και να διευκολύνει την καθημερινή του μετακίνηση. Η συνδεσιμότητα του Pulsion προσφέρει επίσης, τη δυνατότητα λήψης κλήσεων, μηνυμάτων SMS και άλλων ειδοποιήσεων κοινωνικών μέσων δικτύωσης σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του αναβάτη, απευθείας στην οθόνη TFT του.

 

 

Τέλος το scooter της Peugeot είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ο οποίος μπορεί να χωρέσει ένα full face κράνος ή ένα jet κράνος με ζελατίνα. Χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσετε τα κλειδιά σας, το σκούτερ μπορεί να λειτουργήσει απομακρυσμένα με το έξυπνο κλειδί (SmartKey) από απόσταση 1,5 μέτρου, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην εκκίνηση.

 

 

Peugeot Pulsion Allure (τιμή 4.899 ευρώ)

Η έκδοση Allure προσφέρει ότι το καλύτερο σε άνεση και στυλ. Διαθέτει ελεύθερο τιμόνι, ψηλό ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, στάνταρ σχάρα για κεντρική βαλίτσα και ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα i-Connect. Διατίθεται σε δύο χρωματισμούς, Red Ultimate και Shining Titanium.

 

 

Peugeot Pulsion RS (τιμή 4.899 ευρώ)

Η σπορ πλευρά του Peugeot Pulsion ωθείται στα όριά της, με την έκδοση RS. Με το ελεύθερο τιμόνι και τη διχρωμία του είναι ένα σκούτερ, πανέτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους της πόλης με στυλ! Διατίθεται σε δύο δίχρωμους χρωματισμούς, Mat Black με Vanish Technium και Midnight Blue με Snow White.

Peugeot Pulsion Active

Η έκδοση Active, είναι το μοντέλο εισόδου στην γκάμα Pulsion, δεν παρέχει τη δυνατότητα συνδεσιμότητας, αλλά παραμένει εκπληκτικό, με την κατάμαυρη εμφάνισή του. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα. Τα Peugeot Pulsion αναμένονται στην Ελληνική αγορά την άνοιξη του 2020 σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

SYM

SYM HD300 F4s (τιμή: 3.595 ευρώ ή με Top Box 3.640 ευρώ)

Η άνεση, οι επιδόσεις, η οδική συμπεριφορά, ο πλούσιος εξοπλισμός και η προσιτή τιμή κάνουν το HD300 της SYM μία top επιλογή για την καθημερινή μετακίνηση.

 

 

Βασικό γνώρισμα της κατηγορίας των «300αριών» scooter είναι οι δυνατότεροι κινητήρες σε σχέση με τα αντίστοιχα μικρότερου κυβισμού, αφού έχουν σχεδιαστεί για πιο άνετες καθημερινές μετακινήσεις, καθώς και μικρές εκδρομές. Στο SYM HD300 F4s  συναντάμε τον μονοκύλιδρο, υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα F4 της Sym  με απόδοση 27,5 ίππων. Ο κινητήρας είναι ο δυνατότερος της κατηγορίας, αλλά  παράλληλα οικονομικός με μέση κατανάλωση κάτω από 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

 

 

Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 800 χιλιοστά από το έδαφος (αρκετά χαμηλά ακόμη και για μικρόσωμους αναβάτες). Με το άνοιγμα της σέλας, αποκαλύπτεται ο χώρος αποθήκευσης, ο οποίος φτάνει τα 51 λίτρα χωρητικότητας. Εκεί θα χωρέσουν ένα full-face κράνος και διάφορα αντικείμενα, όπως έγγραφα, αδιάβροχο ή tablet. Εξτρά μικροαντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν στο ντουλαπάκι που βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς και το οποίο διαθέτει θύρα USB προς φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών.

 

 

Ο κεντρικός διακόπτης επιτελεί πολλαπλό ρόλο, αφού εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα, είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα της σέλας και της pop-up τάπας του ρεζερβουάρ. Παράλληλα ασφαλίζει, για επιπλέον αντικλεπτική προστασία.

 

 

Sym Cruisym 300i F4 ABS (τιμή 4.495 ευρώ)

Το Cruisym 300i F4  έρχεται να πλαισιώσει την κατηγορία των maxi scooter μεσαίου κυβισμού. Sport δυναμική εμφάνιση, δυνατός κινητήρας και άνεση είναι τα χαρακτηριστικά του. Το αποτέλεσμα είναι μοντέρνα και αιχμηρή σχεδίαση από τη μία και σπορ και ταυτόχρονα άνεση στην οδική συμπεριφορά από την άλλη. Μοντέρνο, Πολυτελές   και Μεγάλου τουρισμού, είναι τα 3 στοιχεία του CruiSym, που δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητο.

 

 

Η εμπρός όψη με τους διπλούς προβολείς και τα φώτα θέσεως LED θυμίζουν ράμφος αετού. Η ποιότητα είναι εμφανής ακόμα και στις λεπτομέρειες .Το Cruisym ανήκει στην κατηγορία των GT Scooter και ως εκ τούτου διαθέτει μακρόστενη σιλουέτα με μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση. Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να αποθηκεύσει 2 full face κράνη ενώ στο εμπρός μέρος υπάρχει ένα ντουλαπάκι για μικροαντικείμενα, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται μια υποδοχή για USB και μια υποδοχή 12V για φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών.

.

 

Η σέλα του είναι ευρύχωρη. Το πίσω τμήμα είναι αρκετά μεγάλο και σε συνδυασμό με τις μεγάλες χειρολαβές, θα βολέψουν τον συνεπιβάτη. Ο 300άρης F4 με την άμεση απόκριση, χαρίζει ικανοποιητικές επιδόσεις στο Cruisym. Είναι μονοκύλινδρoς, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας, χωρητικότητας 278 κυβικών εκατοστών, με ηλεκτρονικό ψεκασμό και είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euro4 και αποδίδει 27,5 ίππους στις 7.750σαλ. Η μετάδοση, γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT.

 

 

Το ενισχυμένο άκαμπτο πλαίσιο προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο και σταθερότητα στον αναβάτη. Στο Cruisym οι ρυθμίσεις της ανάρτησης ισορροπούν μεταξύ της άνεσης και της σπορ οδικής συμπεριφοράς.

 

SYM Joymax Z 250 (τιμή 3.645 ευρώ)

Τι αναζητάτε στην καθημερινή σας μετακίνηση; Ευελιξία, άνεση, πρακτικότητα; Η νέα πρόταση της SYM, Joymax Ζ, έρχεται για να προσφέρει όλα τα παραπάνω, μέσα από ένα στιβαρό, πολυτελές σύνολο και σε προσιτή τιμή.

 

 

Το Joymax Z σχεδιάστηκε γύρω από το διπλό σωληνωτό πλαίσιο της σειράς Cruisym, χρησιμοποιώντας τον 4βάλβιδο, υγρόψυκτο, 250άρι κινητήρα της SYM που αποδίδει 21.5 ίππους με επιδόσεις ικανές να ανταγωνιστούν πολλά 300άρια scooters της αγοράς.

 

 

Διατηρεί τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και την άριστη οδηγική συμπεριφορά που φέρουν τα οχήματα της SYM σε αυτή την κατηγορία. Εκεί που διαφοροποιείται ολοκληρωτικά το Joymax Z, είναι η εμφάνιση. Το νέο κουστούμι, μικρότερης διάστασης, αυξάνει την ευελιξία μετακίνησης στην πόλη, ενώ χάρη σε στοχευμένες επιλογές της SYM σε συγκεκριμένα σημεία του οχήματος, έχει επιτύχει να δημιουργήσει μία νέα άκρως ανταγωνιστική πρόταση.