Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 300 PS το νέο Leon Cupra R;

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 300 PS το νέο Leon Cupra R;

ΝΕΑ

Με 300 PS το νέο Leon Cupra R;

ΝΕΑ

Τα επόμενα 1-2 χρόνια θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τη Seat, καθώς καλείται να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία. Το νέο Leon είναι μία καλή αρχή για τη θυγατρική της Volkswagen, όμως δεν αρκεί. Η γκάμα της έχει ανάγκη ενίσχυσης από αρκετά ακόμη μοντέλα και εκδόσεις. Η διοίκηση της Seat βασίζει πολλά στα αναμενόμενα Leon Cupra και Cupra R και ζητά από το γερμανικό όμιλο να της… παραδώσει ό,τι «καλύτερο» διαθέτει.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την τσέχικη ιστοσελίδα auto.cz στόχος είναι να τοποθετηθεί ο 2λιτρος TSI με ισχύ 275 PS στην έκδοση Cupra και με 300 PS – παρόμοιος δηλαδή με αυτόν του νέου Audi S3 – στο Cupra R. Η κορυφαία έκδοση του νέου Leon θα προσφέρει κίνηση σε όλους τους τροχούς και θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε περίπου 5 sec με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Τα αιτήματα της Seat φαντάζουν πολύ λογικά. Το ίδιο και η αντίδραση από την Audi, η οποία προφανώς δεν αντιμετωπίζει ευχάριστα την προοπτική ενός αυτοκινήτου με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το S3 και σημαντικά χαμηλότερη τιμή.[nggallery id=2348]