Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του C-MAX 1.0 EcoBoost

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισε η παραγωγή του C-MAX 1.0 EcoBoost

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του C-MAX 1.0 EcoBoost

ΝΕΑ

Νέα δυναμική θα εμφανίσουν από το φθινόπωρο τα C-MAX και Grand C-MAX, καθώς θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη με τον μικρό EcoBoost κινητήρα των 1.000 cc. Ο βραβευμένος ως «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2012, θα εξοπλίσει τα μεσαία πολυμορφικά της Ford, τόσο στην έκδοση με τα 100 PS όσο και σε αυτή με τα 125 PS.

Advertisement
Advertisement

Η Ford δηλώνει μεικτή κατανάλωση 5,1 lt./100 km και εκπομπές CO2 117 g/km για το C-MAX, με τις αντίστοιχες τιμές για το Grand C-MAX να είναι 5,2 lt./100 km και 119 g/km. «Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο νέο Focus, οπότε ήταν λογικό να τον προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα C-MAX και Grand C-MAX», σχολίασε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Σέρβις της Ford Ευρώπης.

Ο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2012 αποτελεί σημαντικό… περιουσιακό στοιχείο για τη Ford και δικαιολογημένα τον χρησιμοποιεί σε αρκετά μέλη της γκάμας της. Μετά λοιπόν το Focus, o 1.0 EcoBoost κάνει την εμφάνισή του στα C-MAX και Grand C-MAX, η παραγωγή των οποίων άρχισε ήδη στο εργοστάσιο της Βαλένθια. Για το μεσαίο πολυμορφικό της Ford ο 3κύλινδρος turbo θα διατίθεται με απόδοση 100 και 125 PS.

Ο κινητήρας κάτω από το καπό του C-MAX καταναλώνει 5,1 lt/100 km σε μεικτό κύκλο και εκπέμπει 117 g/km CO2, επιδόσεις που είναι κοινές και στις δύο εκδόσεις ισχύος. Στο Grand C-MAX η μέση κατανάλωση είναι 5,2 lt/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 119 g/km. Το Grand C-MAX είναι μάλιστα το πρώτο επταθέσιο μοντέλο της αγοράς που εξοπλίζεται από έναν τόσο μικρό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο προαιρετικός εξοπλισμός των C-MAX και Grand C-MAX 1.0 EcoBoost περιλαμβάνει το σύστημα σύνδεσης SYNC και την τελευταία λέξη από τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Και βέβαια, ο 1.000άρης EcoBoost θα εξοπλίσει το νέο B-MAX, το ανανεωμένο Fiesta και το EcoSport, το μικρό SUV της Ford που αναμένεται στην Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 2014.[nggallery id=526]