Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεπούλησε το Koenigsegg Jesko

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεπούλησε το Koenigsegg Jesko

ΝΕΑ

Ξεπούλησε το Koenigsegg Jesko

ΝΕΑ

Πολύ πριν κλείσει τις πύλες της η έκθεση της Γενεύης, η Koenigsegg είχε πουλήσει ήδη όλη την παραγωγή του Jesko που μόλις είχε κάνει πρεμιέρα.

Advertisement
Advertisement

Τα σχεδόν 2.8 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει κάθε ένα Koenigsegg Jesko φαίνεται πως δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τους 125 τυχερούς που πρόλαβαν να κλείσουν ένα από αυτοκίνητα που θα παραχθούν. Μάλιστα η εταιρία αποκάλυψε πως 83 αυτοκίνητα είχαν είδη πουληθεί πριν ακόμα το Jesko αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης.

Ωστόσο μετά από αυτή δεν χρειάστηκαν μόνο ελάχιστες ημέρες ώστε η Koenigsegg να λάβει τις ανάλογες προκαταβολές και για τα υπόλοιπα 42 αυτοκίνητα με τα οποία θα ολοκληρωθεί η παραγωγή του μοντέλου.

Πάντως αυτό το φαινόμενο δεν είναι κάτι νέο καθώς πλέον έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε υπεραυτοκίνητα πολλών εκατομμυρίων να γίνονται ανάρπαστα ακόμα και πριν αποκαλυφθούν στο κοινό. Πάντως το Jesko, όπως σημειώνει και ο CEO της εταιρίας, Von Koenigsegg, είναι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί σε τόσο μεγάλο αριθμό αντιτύπων. Το γεγονός πως η παραγωγή του εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες είναι σίγουρα κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο για όλη την Koenigsegg.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του Jesko θα ξεκινήσει το 2020 και το σχέδιο προβλέπει την ολοκλήρωση ενός αυτοκινήτου κάθε εβδομάδα. Η Koenigsegg έχει εκδώσει δελτίο αναγνώρισης για χρήση του Jesko στο δρόμο ενώ κάθε αγοραστής μπορεί να επιλέξει την διαμόρφωση του αυτοκινήτου του ανάμεσα σε δύο εκδόσεις: Track και Top Speed. Θυμίζουμε πως το Jesko κινείται από ένα 5λιτρο twin turbo V8, με απόδοση 1.280 ίππων με βενζίνη εμπορίου ή 1.600 ίππων με ειδικό καύσιμο E85. Ήδη μάλιστα η εταιρία έχει στα σκαριά μια ακόμα πιο γρήγορη έκδοση η οποία θα στοχεύσει σε ρεκόρ τελικής ταχύτητας 482 χλμ./ώρα.