Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκινά η παραγωγή του Skoda Scala

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινά η παραγωγή του Skoda Scala

ΝΕΑ

Ξεκινά η παραγωγή του Skoda Scala

ΝΕΑ

Το πρώτο Skoda Scala βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Mlada Boleslav.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda γιορτάζει ένα σημαντικό γεγονός καθώς ξεκίνησε η παραγωγή του νέου hatchback Scala που αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρία. Η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Mlada Boleslav όπου είναι και η βασική κατασκευαστική μονάδα της Skoda, έχει ξεκινήσει σε πλήρη ρυθμό την κατασκευή του νέου μοντέλου και τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Το νέο Scala που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της εταιρίας καθώς απευθύνεται σε μια από τις πιο νευραλγικές κατηγορίες της αγοράς. Πρόκειται μάλιστα για ένα μοντέλο που θα διαθέτει κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας ασφάλειας και συνδεσιμότητας τόσο για τα δεδομένα της εταιρίας όσο και εν γένει της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Το Scala είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 η οποία και κάνει δυνατή τη χρήση των πλέον προηγμένων συστημάτων ασφάλειας, υποβοήθησης και άνεσης που διαθέτει ο όμιλος VAG. Μεταξύ άλλων το Skala θα διαθέτει τα συστήματα Lane Assist, Blind Spot Detect, Side Assist with Rear Traffic Alert και Adaptive Cruise Control καθώς και φώτα full-LED.

Το Scala θα διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες TSI και με έναν πετρελαιοκινητήρα TDI με απόδοση που θα κυμαίνεται από τους 90 έως τους 150 ίππους. Αργότερα θα υπάρξει μάλιστα και έκδοση με κινητήρα TSI φυσικού αερίου. Οι πωλήσεις του Skala θα ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη του 2019.

Advertisement

 

 

Advertisement