Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχώρισαν οι BMW M4 GTS και 3.0 CSL Homage

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχώρισαν οι BMW M4 GTS και 3.0 CSL Homage

ΝΕΑ

Ξεχώρισαν οι BMW M4 GTS και 3.0 CSL Homage

ΝΕΑ

Δύο μοντέλα της BMW έλαβαν διακρίσεις στη φετινή ψηφοφορία των αναγνωστών του γερμανικού περιοδικού Auto Bild Sportscars για τα σπορ αυτοκίνητα της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, η M4 GTS πρώτευσε στην κατηγορία «Serial Production Coupés» ενώ η φουτουριστική BMW 3.0 CSL Homage, συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους στην κατηγορία «Concept Cars».

Η πρώτη συνεχίζει την επιτυχία των BMW M4 Coupé και BMW 435i Coupé, που ψηφίστηκαν Sports Car of the Year το 2014 και 2013 αντίστοιχα. Στα… παράσημά της είναι η επίδοση που σημείωσε στο παλιό Νίρμπουργκρινγκ, όπου έκανε τον επικό γύρο στα βουνά Άιφελ μέσα σε 7 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

bmw-m4-gts-b640

Το οπλοστάσιό της περιλαμβάνει ανάρτηση coilover τριών δρόμων ειδικά προσαρμοσμένη για τη BMW M4 GTS ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται ένας εν σειρά 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας υψηλών επιδόσεων, Τεχνολογίας M TwinPower Turbo. Χάρη στο καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού – που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής – ο κινητήρας αποδίδει 500 άλογα και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 3.8sec, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 305 km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη).

Όσο για την 3.0 CSL Homage, αποτελεί μία σχεδιαστική μελέτη που παρουσιάστηκε στο φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este σαν φόρος τιμής της σχεδιαστικής ομάδας της BMW στη θρυλική BMW 3.0 CSL – το διαχρονικό, κλασικό BMW coupé icon της δεκαετίας του 1970.

Advertisement

BMW-3.0-CSL-Hommage-b640

Εκτός από τους παραπάνω… νικητές κατηγορίας, μερικά ακόμα μοντέλα BMW βρέθηκαν στο «βάθρο» άλλων κατηγοριών. Συγκεκριμένα, σε αυτή των «Serial Production Sedans» η BMW M5 «30 Years of the M5» πήρε τη δεύτερη θέση. Όπως και η X6 M στην κατηγορία «Serial Production SUVs». Όσο για την M135i, κατατάχθηκε 3η στην κατηγορία «Serial Production Compact Cars».

Advertisement

Η ψηφοφορία αναγνωστών του «Auto Bild Sports Cars of the Year» πραγματοποιήθηκε φέτος για 14η φορά. Ο τίτλος «Sports Car of the Year» είναι από τις σημαντικότερες διακρίσεις για σπορ μοντέλα στη Γερμανία και χαίρει υψηλής εκτίμησης από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Φέτος, οι αναγνώστες κλήθηκαν να αποφασίσουν ανάμεσα σε 142 μοντέλα. Βάσει δοκιμών και αναφορών των τελευταίων 12 μηνών, τα οχήματα ταξινομήθηκαν σε 18 κατηγορίες – οκτώ για μοντέλα μαζικής παραγωγής, οκτώ για «φτιαγμένα» αυτοκίνητα (tuning) και από μία κατηγορία για οχήματα περιορισμένης παραγωγής και πρωτότυπα αντίστοιχα. Η απονομή βραβείων έγινε στο Essen Motor Show.

BMW-3.0-CSL-Hommage-c640