Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξαφνικός θάνατος για την Brabham Automotive

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξαφνικός θάνατος για την Brabham Automotive

ΝΕΑ

Ξαφνικός θάνατος για την Brabham Automotive

ΝΕΑ

Η μάρκα που θυμίζει πολλά από παλαιότερες εποχές της F1 δεν κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο ανταγωνιστικό τοπίο της σημερινής αγοράς και της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Σε μία ξαφνική και αναπάντεχη εξέλιξη, η Brabham Automotive διακόπτει ουσιαστικά τις δραστηριότητές της μετά τον τερματισμό της εξαετούς σχέσης της με τον κύριο μέτοχο Fusion Capital.

Η Fusion Capital, ο “κύριος μέτοχος, μοναδικός χρηματοδότης και διαχειριστής” της Brabham Automotive, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ύπαρξη της εταιρείας, γεγονός που καθιστά την αποχώρησή της σημαντικό πλήγμα.

Οι λεπτομέρειες γύρω από τη διάλυση είναι ασαφείς, αλλά η Brabham Group Limited, η οποία κατέχει την παγκόσμια αποκλειστική άδεια για μοντέλα όπως τα BT62 και BT63 βάσει της συμφωνίας με τη Fusion Capital, αναγνώρισε το τέλος της σχέσης τους.

Advertisement
Advertisement

Ο τερματισμός αναφέρθηκε ως αποτέλεσμα “προσεκτικής εξέτασης” για τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων μερών, σηματοδοτώντας έναν φιλικό αλλά αιφνιδιαστικό χωρισμό.

Ο πρόεδρος της Fusion Capital, Mat Fitch, έριξε φως στην κατάσταση, επικαλούμενος ασύμφωνες στρατηγικές κατευθύνσεις μεταξύ των δύο εταιρειών.

Advertisement

Παρά την απροσδόκητη διάσπαση, ο Fitch εξέφρασε τη συνεχή δέσμευση της οικογένειάς του στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας τις επενδύσεις τους που διαρκούν πάνω από 40 χρόνια.

Ο David Brabham, διευθυντής της Brabham Group Limited, αναγνώρισε το λυπηρό τέλος της συνεργασίας τους με τη Fusion Capital.

Advertisement

Ωστόσο, υπογράμμισε τον θετικό αντίκτυπο που είχε η συνεργασία στην εξέλιξη της μάρκας Brabham και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη διερεύνηση νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων στους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα.

Η ολοκλήρωση της άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος για την αυτοκινητοβιομηχανία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Brabham Automotive, αλλά ανοίγει τις πόρτες για πιθανές μελλοντικές πρωτοβουλίες σε άλλους τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Brabham BT63 GT2 ετοιμάζεται για αγώνες
Το ηχοσύστημα που ταιριάζει απόλυτα με το Brabham BT62
H Brabham BT62 πατάει γκάζι (video)

Advertisement