Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

X-Fighters: Θρίλερ στη Νότια Αφρική!

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

X-Fighters: Θρίλερ στη Νότια Αφρική!

ΝΕΑ

X-Fighters: Θρίλερ στη Νότια Αφρική!

ΝΕΑ

Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood και ο Αυστραλός Josh Sheehan θα κονταροχτυπηθούν σε μία μάχη που αναμένεται επική, καθώς θα κρίνει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, στη 14η σεζόν του Red Bull X-Fighters.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, θα είναι και ο 50ος από το 2001 που “γεννήθηκε” ο θεσμός, ενώ θα διεξαχθεί μπροστά από τα εικονικά Union Buildings της Πρετόρια, που φιλοξενούν τα γραφεία της προεδρίας της Νότιας Αφρικής – εκεί όπου το 1994 ο Nelson Mandela πήρε το χρίσμα.

Με μία εντυπωσιακή νίκη τον περασμένο μήνα στο Μόναχο της Γερμανίας, ο φορμαρισμένος Sheehan έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής σε τέσσερις αγώνες, ψαλιδίζοντας το προβάδισμα του Sherwood σε μόλις 5 βαθμούς. Ο Sheehan που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής από την Αυστραλία, κέρδισε τα πλήθη με τις εμφανίσεις του στο Μόναχο αλλά και τη Μαδρίτη όπου κατετάγη δεύτερος, πίσω από τον κάτοχο του τίτλου, Γάλλο Thomas Pagès. Στο ενεργητικό του έχει παράτολμες εναέριες φιγούρες που κόβουν την ανάσα, όπως το εξωπραγματικό “Double Backflip”, το “Flair” και το “Double Grab Flip”.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Sherwood που πανηγύρισε τον τίτλο το 2012, έχει στο ενεργητικό του τις περισσότερες νίκες (8) στην ιστορία του Red Bull X-Fighters. Ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Πόλη του Μεξικού και την Οζάκα της Ιαπωνίας, όμως στους δύο αγώνες που ακολούθησαν περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Έτσι έμεινε στους 265 πόντους έναντι 260 του Sheehan. Όποιος επικρατήσει στο φινάλε της Νότιας Αφρικής, θα πάρει και τον τίτλο!

Οι πέντε πόντοι δεν είναι και το μεγαλύτερο δυνατό προβάδισμα ενόψει του τελικού. Ο Sheeny ήταν πολύ ανταγωνιστικός φέτος“, είπε ο Sherwood. Αν ο αναβάτης από τη Νέα Ζηλανδία επικρατήσει στον “Μεγάλο Τελικό”, θα γίνει μόλις ο δεύτερος που πανηγυρίζει δύο τίτλους στο θεσμό, μετά τη διπλή επικράτηση του Αμερικανού Nate Adams το 2009 και το 2010.

Advertisement

Στο Red Bull X-Fighters, το σημαντικότερο και δημοφιλέστερο FMX Tour παγκοσμίως, οι αναβάτες κάνουν άλματα μήκους ακόμα και 30 μέτρων, σε ύψος που φτάνει ακόμα και τα 15 μέτρα! Ο αγώνας της Πρετόρια, είναι ο πέμπτος και τελευταίος μίας σεζόν που απλώθηκε σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Μετά τον πρώτο αγώνα, το 2001 στη Βαλένθια της Ισπανίας, το Red Bull X-Fighters έχει επισκεφτεί 21 διαφορετικούς προορισμούς, σε 16 χώρες και 6 ηπείρους.

Advertisement

H Βαθμολογία του World Tour:
1. Levi Sherwood (Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ) 265 βαθμοί, 2. Josh Sheehan (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) 260, 3. Thomas Pagès (ΓΑΛΛΙΑ) 190, 4. Dany Torres (ΙΣΠΑΝΙΑ) 185,  5. Taka Higashino (ΙΑΠΩΝΙΑ) 150,  6. Rob Adelberg (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) 120,  7. Rémi Bizouard (ΓΑΛΛΙΑ) 110, 8. Adam Jones (ΗΠΑ) 75, 9. Mat Rebeaud (ΕΛΒΕΤΙΑ) 70, 10. Maikel Melero (ΙΣΠΑΝΙΑ) 60