Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

X-Fighters: Στον Sheehan ο τίτλος!

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

X-Fighters: Στον Sheehan ο τίτλος!

ΝΕΑ

X-Fighters: Στον Sheehan ο τίτλος!

ΝΕΑ

Η 14η σεζόν του Red Bull X-Fighters World Tour ολοκληρώθηκε με απίστευτο τρόπο, στον πρώτο και συγκλονιστικό όπως αποδείχθηκε αγώνα του θεσμού που έλαβε χώρα στην αφρικανική ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Σε μία μάχη δίχως αύριο, ο Αυστραλός Josh Sheehan εμφανίστηκε ασταμάτητος, κέρδισε τον αγώνα και μαζί τον πρώτο του τίτλο μπροστά σε 22.000 θεατές που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Πρετόρια!

O 28χρονος αναβάτης διέλυσε τον συναγωνισμό, κερδίζοντας κάθε σκέλος του αγώνα με την ομόφωνη γνώμη όλων των κριτών, κι έτσι έφτασε στην κορυφή της σπουδαιότερης διεθνούς διοργάνωσης στον χώρο του freestyle motocross. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Ισπανός Dany Torres και ο Αμερικανός Adam Jones.

Advertisement
Advertisement

Όσοι έχετε παρακολουθήσει την έως τώρα πορεία του X-Fighters 2014, θα αναρωτιέστε τι συνέβη στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας πριν το αγώνα αυτό, Νεοζηλανδό Levi Sherwood. Ο νικητής των δύο πρώτων γύρων του World Tour, τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών. Ως συνέπεια, δεν κατάφερε ούτε να προκριθεί στον πρώτο γύρο των τελικών, πράγμα που απλοποίησε πολύ την υπόθεση τίτλος για τον Sheehan.

Αν και ο νέος «βασιλιάς» του σπορ, δεν αρκέστηκε σε… ασφαλείς πτήσεις. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, επικράτησε κάθε αντιπάλου και με τρικ όπως το διπλό backflip και το “Flair”, ενθουσίασε το κοινό.

Advertisement

«Είναι κάτι που ήθελα να συμβεί εδώ και χρόνια, και σίγουρα αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτή την στιγμή πετάω στα ουράνια», δήλωσε ο κατενθουσιασμένος Sheehan που έφτασε στην κορυφή, στον 50 αγώνα του Red Bull X-Fighters!

Αποτελέσματα:
1. Josh Sheehan (Αυστραλία)
2. Dany Torres (Ισπανία)
3. Adam Jones (ΗΠΑ)
4. Rémi Bizouard (Γαλλία)
5. Thomas Pagès (Γαλλία)
6. Clinton Moore (Αυστραλία)
7. Taka Higashino (Ιαπωνία)
8. Maikel Melero (Ισπανία)
9. David Rinaldo (Γαλλία)
10. Alastair Sayer (Μποτσουάνα)
11. Nik De Wit (Ν. Αφρική)
12. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία)

Advertisement

Τελική βαθμολογία World Tour:
1. Sheehan 360 βαθμοί
2. Sherwood 270
3. Torres 265
4. Pagès 235
5. Higashino 180
6. Bizouard 165
7. Jones 140
8. Adelberg 120
9. Moore 90
10. Melero 85

Φωτογραφίες: Joerg Mitter, Samo Vidic, Balazs Gardi, Craig Kolesky, Tyrone Bradle, Dominic Barnardt

Advertisement