Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Πρωταθλητής ο Moore!

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull X-Fighters: Πρωταθλητής ο Moore!

ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Πρωταθλητής ο Moore!

ΝΕΑ

Ο Clinton Moore πέρασε στους «αθάνατους» του Freestyle Motocross κατακτώντας το Red Bull X-Fighters World Tour 2015 και παίρνοντας μια δραματική νίκη στο φινάλε της 15ης σεζόν του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Αυστραλός κράτησε την ψυχραιμία του ενάντια στον πρωταθλητή του 2013 Thomas Pagès, σε μια αναμέτρηση όπου ο νικητής θα τα έπαιρνε όλα, και νίκησε τον Γάλλο στον προημιτελικό, στην τεχνική πίστα που είχε στηθεί στη διάσημη Corniche του Άμπου Ντάμπι, διπλά στα γαλαζοπράσινα νερά του Περσικού Κόλπου.

Διψασμένος για τη νίκη, παρόλο που είχε ήδη εξασφαλίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο, ο Moore συνέχισε νικώντας τον Ισπανό Maikel Melero στον ημιτελικό και τον Αυστραλό Rob Adelberg στον τελικό γύρο! Χρησιμοποίησε μια εκθαμβωτική ποικιλία από tricks που έφταναν τα 15 μέτρα ύψος και 30 μέτρα σε απόσταση, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων tricks του, όπως το Volt και το πρώτο Bundy με προσγείωση χωρίς χέρια.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό δείχνει πως όλη η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα τελικά απέδωσε. Αυτό ήταν πάντα ένα όνειρό μου το οποίο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Moore λίγο μετά τη στέψη του.

Ο Josh Sheehan συμπλήρωσε το βάθρο, που κυριαρχήθηκε από Αυστραλούς, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

X-fighters-UAE15-sheehan-a640

Advertisement

Με αυτή την εμφατική νίκη στο Abu Dhabi, ο Moore τελείωσε τη σεζόν με 380 βαθμούς και νίκες σε τρεις στάσεις, συμπεριλαμβανομένων της Πόλης του Μεξικό και της Αθήνας. Ο Pagès, που ώθησε το άθλημα σε νέα ύψη με τις καινοτομίες του, πήρε την πρώτη θέση στη Μαδρίτη και την Πρετόρια και τερμάτισε δεύτερος στη γενική κατάταξη με 305 βαθμούς αφού στα Εμιράτα έμεινε όγδοος.

Όσο για τον Adelberg ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, προσθέτοντας το νέο Cordova Transfer Flip στο «οπλοστάσιο» των tricks του.

Advertisement

Μετά τις δύο πτώσεις που είχε στον προκριματικό, ο Pagès διαγωνίστηκε στον 1ο Γύρο όπου τερμάτισε πρώτος με ένα άψογο run κερδίζοντας τον ενθουσιασμό και τις επευφημίες του κοινού, και έτσι αντιμετώπισε τον Moore στον προημιτελικό. Ενάντια στον Αυστραλό ο Pagès είχε πτώση εκτελώντας το Alley-Oop Flair, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο το όνειρό του να γίνει μόλις ο δεύτερος αναβάτης που θα κατακτούσε τον Παγκόσμιο Τίτλο δύο φορές.

X-fighters-UAE15-adelberg-c640

«Πήγα πολύ καλά στον 1ο Γύρο αλλά υπήρχε πολλή πίεση και όλα αυτά – δεν ξέρω, έκανα το λάθος πάλι, υποθέτω πως έπρεπε να δοκιμάσω ένα άλλο trick», είπε ο Pagès, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί σωστά για το Abu Dhabi λόγω ενός τραυματισμού που είχε και τον άφησε εκτός δράσης για δύο εβδομάδες. Παρόλο που ο Pagès έχασε τον τίτλο στην τελευταία στάση της σεζόν για δεύτερη φορά από το 2012, ο Moore τίμησε τον Pagès λέγοντας: «Ο Tom είναι ο θρύλος του αθλήματος, είναι πρωτοπόρος και πάντα μας σπρώχνει σε νέα όρια. Είναι άτυχος που έπεσε».

Advertisement

Αποτελέσματα Abu Dhabi:
1. Clinton Moore (AUS), 2. Rob Adelberg (AUS), 3. Josh Sheehan (AUS), 4. Maikel Melero (ESP), 5. Rémi Bizouard (FRA), 6. Dany Torres (ESP), 7. Taka Higashino (JPN), 8. Tom Pagès (FRA), 9. Javier Villegas (CHI), 10. Luc Ackermann (GER)

Αποτελέσματα World Tour:
1. Clinton Moore (AUS), 2. Thomas Pagès (FRA), 3. Rob Adelberg (AUS), 4. Josh Sheehan (AUS) 5. Levi Sherwood (NZL), 6. David Rinaldo (FRA), 7. Dany Torres (ESP), 8. Rémi Bizouard (FRA), 9. Taka Highashino (JPN), 10. Maikel Melero (ESP)