Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

WRC: Συγκλονιστική η μάχη στη βαθμολογία

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Συγκλονιστική η μάχη στη βαθμολογία

ΝΕΑ

WRC: Συγκλονιστική η μάχη στη βαθμολογία

ΝΕΑ

Με το ράλι Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε και ο όγδοος εκ των δεκατεσσάρων γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Και παρότι βρισκόμαστε μετά από τα μισά του δρόμου σε ότι αφορά στη σεζόν 2019 για το WRC, η μάχη για τον τίτλο συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και τρεις πρωταγωνιστές!

Παρά την απώλεια της νίκης στο νησί της Μεσογείου, ο Ott Tanak πέρασε στην κορυφή. Ο οδηγός της Toyota ανέβηκε στους 150 πόντους αν και σίγουρα έχασε τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου.

Κι αυτό διότι αμφότεροι είχαν πολύ δύσκολο τριήμερο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier είναι τέσσερις πόντους πίσω, παρότι τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, το όνομά του κοσμούσε τη λίστα των εγκαταλείψεων! Τον «έδωσαν» οι τέσσερις βαθμοί της δεύτερης θέσης της Power Stage.

Advertisement
Advertisement

Κι από κοντά, άλλους τρεις πόντους πιο πίσω, είναι ο Thierry Neuville της Hyundai. Η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι μεγάλη αλλά αξίζει να σταθούμε σε ένα πράγμα. Πως χάρη στην συγκροτημένη οδήγηση οι οδηγοί της M-Sport, Elfyn Evans και Teemu Suninen, είναι μπροστά στην κατάταξη από συναδέλφους τους που θα έπρεπε να πρωταγωνιστού, όπως για παράδειγμα ο Jari-Matti Latvala.

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:
Ott Tänak – 150
Sébastien Ogier – 146
Thierry Neuville – 143
Elfyn Evans – 78
Teemu Suninen – 62
Kris Meeke – 60
Andreas Mikkelsen – 56
Dani Sordo – 52
Esapekka Lappi – 40
Jari-Matti Latvala – 40

Advertisement

Στους κατασκευαστές η Toyota έχασε κι άλλο έδαφος από τη Hyundai, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι πλέον στους 44 πόντους.

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Advertisement

Hyundai WRT – 242
Toyota Gazoo Racing – 198
Citroën Total WRT – 170
M-Sport Ford WRT – 152