Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Βραβείο από Euro NCAP

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Βραβείο από Euro NCAP

ΝΕΑ

VW: Βραβείο από Euro NCAP

ΝΕΑ

Η Volkswagen βραβεύτηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP για την τεχνολογία με την οποία εφοδιάζει για την ασφάλεια των επιβατών στο νέο Golf.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία “car-to-x” της Volkswagen γίνεται η πρώτη σε ένα διάστημα 6 ετών που βραβεύεται από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP που έχει καθιερώσει τους ελέγχους ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων, με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή των crash tests που αποδεικνύουν σε όσο το δυνατό πιο πραγματικές συνθήκες το πόσο ασφαλή είναι τα αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία που έφερε αυτή τη διάκριση στη VW, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου Golf που βρίσκεται αισίως στην 8η γενιάς του.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο σύστημα με την τεχνολογία ITS-G5, θα εφοδιάζει και τα μοντέλα της γκάμας ID που αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW. Αυτό είναι η βάση για μια σειρά από τεχνολογικές εφαρμογές που αυξάνουν σημαντικά το δείκτη ασφάλειας στις μετακινήσεις, μια και έχει τη δυνατότητα να «επικοινωνεί» με τα υπόλοιπα οχήματα στο δρόμο (που θα έχουν αντίστοιχη τεχνολογία) για να «ανταλλάξουν» πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του εκάστοτε οχήματος. Θα μπορεί για παράδειγμα, να λαμβάνει ειδοποίηση από κάποιο προπορευόμενο όχημα με πρόβλημα, προκειμένου να ειδοποιηθεί ο οδηγός (με ηχητικά και οπτικά σήματα) και να αποφευχθεί ο κίνδυνος.