Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Το επόμενο Phaeton θα είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Το επόμενο Phaeton θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

VW: Το επόμενο Phaeton θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Volkswagen επαναπροσδιορίζεται και το πλάνο εξέλιξής της ξεκινά από την αρχή ως πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα με μεγάλη αυτονομία, κορυφαία συστήματα ασφάλειας και διασύνδεσης. Παράλληλα, η γερμανική εταιρία προχωρά με πιο έντονους ρυθμούς στην εξέλιξη των ηλεκτροϋβριδικών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Όπως φαίνεται το κόστος από το σκάνδαλο με την παραποίηση ρύπων είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αλλάξει τον προγραμματισμό και την εξέλιξη του Phaeton (στην φωτογραφία βλέπετε μία εικασία από την RM Design), το οποίο «…θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο για να αλλάξει το προφίλ της εταιρίας από την επόμενη δεκαετία», όπως αναφέρει η VW. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή της ναυαρχίδας της μάρκας μετατίθεται πιθανότατα για το 2020 και μόνο σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ παράλληλα αναφέρεται πως η πλατφόρμα MQB θα εξελιχθεί για να υποδέχεται νέα ηλεκτροϋβριδικά συστήματα πρόωσης με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα να φτάνουν σε αυτονομία έως και 300 km.

Επίσης, η VW ανακοίνωσε μία νέα πλατφόρμα που θα ονομάζεται MEB και θα προορίζεται για κόμπακτ επιβατικά και επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα με αυτονομία από 250 έως 500 km. Στόχος είναι η απλοποίηση της παραγωγής και της κατασκευής ηλεκτρικών μοντέλων με κοινό πλαίσιο και αρχιτεκτονική ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος. Κάτι που για την VW -η μείωση του κόστους- είναι σημαντικότερη από ποτέ…

Advertisement
Advertisement