Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Στα «σκαριά» Robotaxi και Robovan

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Στα «σκαριά» Robotaxi και Robovan

ΝΕΑ

VW: Στα «σκαριά» Robotaxi και Robovan

ΝΕΑ

Την μαζική διάθεση των οχημάτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης θέλει να ξεκινήσει ο όμιλος στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος VW δημιούργησε μια ανεξάρτητη μονάδα αυτόνομων οχημάτων με επικεφαλής τον Alexander Hitzinger, πρώην στέλεχος της Apple. Στόχος της μονάδας αυτής είναι η παραγωγή αυτόνομων Ταξί και ελαφρών φορτηγών.

Η VW Autonomy GmbH θα εδρεύει στο Μόναχο και στο Wolfsburg, με θυγατρικές στο Silicon Valley στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

«Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας θέλουμε να αρχίσουμε να διαθέτουμε στην αγορά τα συγκεκριμένα οχήματα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα» δήλωσε ο Alexander Hitzinger, ο οποίος είχε εργαστεί στο σχέδιο της Apple για δικό της ηλεκτρικό όχημα, το Project Titan.

Η VW μιλά για οχήματα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, μια τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα εμπορικά σήματα του ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν τα Audi, Porsche και Bentley στον τομέα των πολυτελών αυτοκινήτων και τις μάρκες VW, Skoda και Seat.

Η Η Volkswagen Autonomy GmbH θα συνεργαστεί με τη μονάδα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της VW, η οποία εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας, και θα εξελίξει και θα κατασκευάσει οχήματα ειδικού σκοπού, όπως robotaxis και robovans.

Advertisement

Το τμήμα LCV θα είναι ο πρώτος χρήστης συστημάτων αυτόματης οδήγησης της Volkswagen Autonomy.

Η VW πιστεύει επίσης ότι τα αυτόνομα οχήματα αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στην εντός αστικού ιστού εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τη μεταφορά ανθρώπων επίσης σε αστικές περιοχές.

Advertisement

Nα θυμίζουμε πως η VW έχει ήδη συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με τη Ford για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων.

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους της Volkswagen Autonomy θα έχουν έδρα το Wolfsburg και το Μόναχο, όπου η θυγατρική εταιρία AID της VW έχει την έδρα της και την Argo AI την ευρωπαϊκή της βάση. Η αυτονομία της Volkswagen και η Argo AI θα συνεργαστούν στενά, ανέφερε η VW.

Μέχρι το 2023, η VW σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 30 δισ. ευρώ σε ηλεκτροκινητήρες ενώ περίπου 14 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για την ψηφιοποίηση, την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κινητικότητας και αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement