Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Scirocco GTS: Σπονδή στο παρελθόν

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Scirocco GTS: Σπονδή στο παρελθόν

ΝΕΑ

VW Scirocco GTS: Σπονδή στο παρελθόν

ΝΕΑ

Σχεδόν 42 χρόνια μετά από την πρώτη του εμφάνιση στο Σαλόνι της Γενεύης έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα compact κουπέ, με την συνολική παραγωγή να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μονάδες. Το Scirocco των απανταχού νέων…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Scirocco GTS του 1982 είχε συσχετιστεί ως το αντίστοιχο GTI του κουπέ μοντέλου. Ήταν άμεσα αναγνωρίσιμο από την εντυπωσιακή σχεδίαση με τις χαρακτηριστικές ρίγες να διατρέχουν όλο το αμάξωμα, από το καπό έως την πίσω πόρτα, τα αυθεντικά σπορ καθίσματα και το λεβιέ του μοχλού ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας golf. Σήμερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το νέο Scirocco GTS επιστρέφει ισχυρότερο και ταχύτερο από κάθε άλλη φορά.

Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό αποδίδει 220 ίππους και χαρίζει στο γερμανικό αυτοκίνητο σπορ επιδόσεις. Το Scirocco GTS χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για την επίδοση των 0-100 km/h, είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (τελική ταχύτητα: 246 km/h), είτε με το αυτόματο DSG-6 (τελική: 244 km/h).

Advertisement
Advertisement

Volkswagen Scirocco GTS

Εξωτερικά, οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, με τις κόκκινες δαγκάνες φρένων ξεχωρίζουν. Επιπρόσθετα, το Scirocco GTS διαθέτει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο της Volkswagen R, που περιλαμβάνει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, αεροδυναμικά σπόιλερ, μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής και νέο διαχύτη. Τα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες είναι βαμμένα μαύρα και όπως στο θρυλικό Scirocco GTS του ’82, περιλαμβάνονται δύο διακοσμητικές διάφανες ματ λωρίδες με κόκκινες ρίγες που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα (από το καπό έως την πόρτα του πορτμπαγκάζ).

Volkswagen Scirocco GTS

Advertisement

Επίσης, το νέο Scirocco σηματοδοτούν τα 3D λογότυπα GTS εμπρός και πίσω. Το Scirocco GTS μπορεί να αποκτηθεί σε έξι βαφές αμαξώματος: τις «Deep Black», «Indium Grey», «Urano Grey», «Pure White», «Oryx White» και «Flash Red».

Η διάθεσή του στην ελληνική αγορά ξεκινά από τον επόμενο μήνα σε τιμές οι οποίες ακόμη αναμένονται.

Advertisement