Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Passat: Σε νέα παγκόσμια πλατφόρμα και ηλεκτρική έκδοση το 2023

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Passat: Σε νέα παγκόσμια πλατφόρμα και ηλεκτρική έκδοση το 2023

ΝΕΑ

VW Passat: Σε νέα παγκόσμια πλατφόρμα και ηλεκτρική έκδοση το 2023

ΝΕΑ

Μετά από μια λανθασμένη φήμη που ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να τερματιστεί η καριέρα του, φαίνεται τελικά πως άλλο και μάλιστα πιο ευοίωνο θα είναι το μέλλον του Volkswagen Passat.

Advertisement
Advertisement

Το δημοφιλές οικογενειακό αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας, είναι χτισμένο στην παλιά πλατφόρμα PQ46 σε ότι αφορά στη Βόρεια Αμερική και στην αντίστοιχη MQB για την Ευρώπη. Τώρα πρόκειται να πατά επάνω στην επικαιροποιημένη πλατφόρμα MQB και έτσι θα συνεχίσει να πωλείται σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Εσωτερικές πηγές εντός της εταιρίας αναφέρουν πως θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023 και θα τοποθετηθεί δίπλα στο Arteon με μια επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα βασίζεται στο ID Vizzion Concept. Θα προσφέρεται με κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς και πιθανότατα σε δύο στυλ αμαξώματος, sedan και station wagon, καθώς και σε έκδοση Alltrack με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πλαστική επένδυση στα κάτω μέρη του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει plug-in υβριδικούς κινητήρες, ενώ ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκεται στα πλάνα της εταιρίας. Οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ θα δώσουν το παρών στη γκάμα του νέου Passat υιοθετώντας όμως πιθανότατα ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Ο σχεδιασμός της νέας γενιάς Passat, με εσωτερικό κωδικό B9, φαίνεται να έχει αποφασιστεί, και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει την εξελικτική τάση με ένα πιο παραδοσιακό στυλ σε σύγκριση με τη σπορ εμφάνιση του Arteon. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χώροι αναμένονται ακόμη πιο άνετοι συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο.

Advertisement

Επίσης, αναμένουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένης της συνδεσιμότητας 5G και ενός πιο προηγμένου ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης, καθώς και βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής που θα πρέπει να κάνει το νέο Passat μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές στην κατηγορία D, χωρίς όμως να αναπνέει στο λαιμό του premium Audi A4.

Διαβάστε επίσης: 

Advertisement

Το Volkswagen Passat και σε ηλεκτρικό

Οι τεχνολογίες του νέου, ημιαυτόνομου Volkswagen Passat

Το Volkswagen Passat γιορτάζει τα 30 εκατομμύρια μοντέλα (vid)

Advertisement