Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Νέο Passat, νέο Alltrack!

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Νέο Passat, νέο Alltrack!

ΝΕΑ

VW: Νέο Passat, νέο Alltrack!

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει αρχές του επόμενου μήνα στο σαλόνι της Γενεύης την Alltrack εκδοχή του νέου Passat.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το νέο Alltrack βασίζεται στην πρόσφατη νέα γενιά του Passat Variant και ξεχωρίζει από το υπερυψωμένο αμάξωμα (κατά 27,5 mm), τα προστατευτικά πλαστικά γύρω από τους θόλους των τροχών και τα μαρσπιέ, ενώ οι προφυλακτήρες έχουν ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση για καλύτερες γωνίες διαφυγής και πρόσβασης κατά τις εκτός δρόμους διαδρομές. Στις τελευταίες, οι ανοξείδωτες προστατευτικές ποδιές κάτω από το αμάξωμα προστατεύουν ζωτικά μέρη του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το Passat Alltrack συνδυάζεται με στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης 4Motion, το οποίο λειτουργεί εντελώς αυτόματα μεταφέροντας όλη την ροπή στους μπροστινούς τροχούς και όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες στους πίσω (μέσω συμπλέκτη Haldex). Υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος στα διαφορικά για καλύτερη πρόσφυση, ενώ στο πρόγραμμα κίνησης «Off Road», βελτιώνεται η απόκριση του γκαζιού και των φρένων, τα συστήματα ελέγχου ανάβασης και κατάβασης προεντείνονται για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρά οδοστρώματα.

Η γκάμα των κινητήρων προέρχεται από το Passat Variant με τις βενζινοκίνητες 1.4 TSI και 2.0 TSI να αποδίδουν 150 και 220 PS αντίστοιχα. Από πλευράς ντίζελ, υπάρχουν τρείς εκδοχές του 2.0 TDI με 150, 190 και 240 PS. Οι ισχυρότερες εκδόσεις ντίζελ και βενζίνης συνδυάζονται με σύστημα XDS+ το οποίο στις στροφές επιβραδύνει τον εσωτερικό τροχό για καλύτερο κράτημα και σταθερότητα. Κατά τα υπόλοιπα, στο Alltrack δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές διαφορές σε σχέση με το Passat Variant.

Advertisement