Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Νέα αναβολή στην απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Νέα αναβολή στην απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

ΝΕΑ

VW: Νέα αναβολή στην απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μεταθέτει για τον Ιούνιο την απόφαση για την επένδυση ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος Volkswagen αναβάλλει και πάλι την απόφασή του για το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Τουρκία σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων. «Έχουμε ακόμα χρόνο και μπορούμε σίγουρα να αποφασίσουμε μέχρι τα μέσα του έτους» ανέφερε κάποιο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Reuters.

Η VW έχει επιλέξει την πόλη Manisa, 40 χλμ. Βορειοανατολικά της Σμύρνης, στη δυτική ακτή της Τουρκίας, για να κατασκευάσει το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων ύψους 1,3 δισ. ευρώ στο οποίο προγραμματίζεται να συναρμολογούνται η επόμενη γενιά Passat και το Skoda Superb το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022. Η μέγιστη ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τις 300.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η VW καθυστέρησε να λάβει την τελική απόφαση της για το εργοστάσιο μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε η Τουρκία από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Συρία. Μάλιστα τον Δεκέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι την τελική της απόφαση για την επένδυση στην Τουρκία θα την λάβει τον Φεβρουάριο του 2020.

Ωστόσο τα Μέσα Ενημέρωσης στην Τσεχία αναφέρουν ότι η Skoda ζητά από τα στελέχη της διοίκησης του ομίλου VW να επιτρέψουν στη μάρκα να κατασκευάσει τα μοντέλα της σε άλλες μονάδες του ομίλου εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης που καταγράφουν τα νέα SUV μοντέλα της η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την υπάρχουσα παραγωγή.

Επίσης η εισαγωγή της τέταρτης γενιάς Skoda Octavia, που παράγεται στο τσεχικό εργοστάσιο στο Mlada Boleslav, είναι πολύ πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση στις παραδόσεις αυτοκινήτων. Μία από τις δυνατότητες είναι η μεταφορά τσεχικής παραγωγής της Skoda στο εργοστάσιο της VW στη Brastislava της Σλοβακίας, το οποίο παράγει ήδη το Skoda Citigo ή στο εργοστάσιο της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Εισαγόμενα Μεταχειρισμένα: Πότε δεν εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας

Advertisement

Ψηφιακές κάμερες για τους παραβάτες των λεωφορειολωρίδων – Έρχονται πρόστιμα

Με τρεις ηλεκτροκινητήρες το ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων!