Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Group: Σε ποια μοντέλα θα δούμε το νέο W12;

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Group: Σε ποια μοντέλα θα δούμε το νέο W12;

ΝΕΑ

VW Group: Σε ποια μοντέλα θα δούμε το νέο W12;

ΝΕΑ

Πριν από μερικές μέρες ο γερμανικός όμιλος παρουσίασε ένα από τα κορυφαία του σύνολα στο «οπλοστάσιό» του, το νέο 12-κύλινδρο σε διάταξη W.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Φυσικά μιλάμε για ένα σούπερ μηχανικό σύνολο που θα τοποθετηθεί μόνο σε high-end μοντέλα, όπως είναι το επερχόμενο πρώτο SUV της Bentley. Η Bentayga θα είναι γενικότερα το πρώτο μοντέλο του γερμανικού ομίλου που θα τοποθετηθεί ο νέος W12 TSI χωρητικότητας 6.000 cc και θα αποδίδει 610 PS και 900 Nm. Το μοτέρ διαθέτει διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης και αργότερα θα το δούμε κάτω από το καπό των νέων Audi A8, Bentley Continental και Bentley Flying Spur.

Σύμφωνα με την VW, ο νέος W12 θα διαθέτει τέτοιες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου ώστε η μέση τυποποιημένη κατανάλωση στις επόμενες γενιές A8 και Phaeton να μην ξεπερνά τα 11 lt/100 km. Αυτό σημαίνει πως το νέο «ιπποφορβείο» του ομίλου θα είναι έως και 30% πιο οικονομικό σε σχέση με τον προηγούμενο ατμοσφαιρικό W12 των 6,3 lt. Επίσης, ο W12 θα υπάρξει και σε ισχυρότερες εκδόσεις που θα αποδίδουν πάνω από τα 610 άλογα φτάνοντας έως και 800 σε σπορ εκδοχές μοντέλων, σύμφωνα πάντα με ξένα δημοσιεύματα.

Advertisement
Advertisement