Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Group: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Group: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς

ΝΕΑ

VW Group: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς

ΝΕΑ

Ιστορικό ρεκόρ εξαμήνου κατέγραψε στις πωλήσεις του ο όμιλος Volkswagen, ο οποίος κατάφερε να παραδώσει 5,5 εκατ. αυτοκίνητα στους πελάτες τους καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Volkswagen Group ανήλθαν τον Ιούνιο στις 958.600 αυτοκίνητα με την αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς να ανέρχεται στο 4,1%.

“Αυτό ήταν το καλύτερο πρώτο μισό του έτους στην ιστορία της εταιρίας μας. Οι πωλήσεις του γκρουπ αυξήθηκαν σημαντικά σε όλες τις βασικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Οι μάρκες μας κατέγραψαν ισχυρή ανάπτυξη στο πρώτο μισό της χρονιάς”, δήλωσε ο Fred Kappler, επικεφαλής Πωλήσεων του ομίλου και πρόσθεσε: “Αναμένουμε τις παραδόσεις για το δεύτερο μισό του 2018 να επηρεαστούν από την υιοθέτηση του standard WLTP. Κάποια από τα οχήματα πιθανόν να παραδοθούν στους πελάτες αργότερα από το αναμενόμενο.”

volkswagen-group-sales-640

Advertisement
Advertisement

Τον μήνα Ιούνιο η Ευρώπη απορρόφησε 456.000 αυτοκίνητα του ομίλου με την αύξηση να ανέρχεται στο 11% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι. Μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για το VW Group ήταν για μία ακόμη φορά η γερμανική με 130.600 πωλήσεις (αύξηση 5%), ενώ άλλα 75.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με την ποσοστιαία αύξηση να ανέρχεται για αυτή την περιοχή στο 11,9% για τον φετινό Ιουνίου, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017. Από την αρχή του έτους ο όμιλος έχει παραδώσει περισσότερα από 2,4 εκατ. οχήματα στις ευρωπαϊκές αγορές, μα αύξηση της τάξης του 6,5% σε σχέση με πέρσι.

Οριακή ήταν η αύξηση για της αγορές της Β. Αμερικής, στο 0,8% με τις πωλήσεις να ανέρχονται στις 465.000 οχήματα με τις Η.Π.Α. να απορροφούν τις 311.900 από αυτά. Διψήφιο νούμερο ανάπτυξης, ήτοι 11,3% είχαμε και για τις αγορές της Ν .Αμερικής με τις πωλήσεις να ανέρχονται συνολικά στις 48,700 οχήματα.

Η εξέλιξη στις Ασιατικές αγορές ήταν επίσης ευνοϊκή για to VW Group όπου παράδωσαν περισσότερα από 2,1 εκατ. οχήματα το πρώτο εξάμηνο του έτους με την αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι να ανέρχεται στο 8,9%.