Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Arteon: Αποκάλυψη στη Γενεύη

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Arteon: Αποκάλυψη στη Γενεύη

ΝΕΑ

VW Arteon: Αποκάλυψη στη Γενεύη

ΝΕΑ

H VW θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το Arteon. Ένα νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το CC και θα έχει πιο πολυτελή χαρακτήρα σε σχέση με το Passat.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο μοντέλο της VW, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα στηριχτεί και πάλι πάνω στο Passat, ενώ θα έχει πολλά κοινά με το πρωτότυπο Sport Coupe Concept GTE του 2015 (που βλέπεται στην παρακάτω φωτογραφία). Το όνομα του μεγάλου Volkswagen προέρχεται από τις λέξεις Art (τέχνη) και «eon», δύο έννοιες που τονίζουν τον πολυτελή χαρακτήρα του. Θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το Passat και το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει το καλοκαίρι του 2017. Aπό τις καμουφλαρισμένες εικόνες του VW Arteon που έχουμε στη διάθεσή μας, διακρίνουμε τις άκρως δυναμικές και «ρέουσες» γραμμές του, που αναμένεται να μας δώσουν ένα αρκετά ελκυστικό νέο μοντέλο, ενώ παράλληλα στοιχεία από το προηγούμενο CC όπως τα πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο και η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών, αναμένεται να υιοθετηθούν και πάλι.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις διαστάσεις ή τα μηχανικά μέρη του Arteon. Ωστόσο περιμένουμε ένα αμάξωμα με μήκος που θα ξεπερνά τα 5 μέτρα, κινητήρες τούρμπο βενζίνης, υβριδική plug-in έκδοση και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης στον εξοπλισμό του μοντέλου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε στις αρχές Μαρτίου, όπου το νέο VW Arteon θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.