Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρέθηκε μια super σπάνια κλεμμένη Lamborghini Diablo (+video)

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε μια super σπάνια κλεμμένη Lamborghini Diablo (+video)

ΝΕΑ

Βρέθηκε μια super σπάνια κλεμμένη Lamborghini Diablo (+video)

ΝΕΑ

Μια πολύ σπάνια Diablo 6.0 VT που πλέον θεωρείται ως μια από τις πλέον συλλεκτικές Lamborghini στην ιστορία της μάρκας, εντοπίστηκε ρημαγμένη από κλέφτες που προφανώς ανακάλυψαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για ένα από τα μόλις 12 αυτοκίνητα που παρήγαγε η Lamborghini με το τιμόνι στη δεξιά πλευρά του ταμπλό.

Αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που έκανε τη συγκεκριμένη Diablo VT, «δύσκολη» περίπτωση για να βγάλει χρήματα κάποιος κλέφτης. Όπου και αν εμφανιζόταν το αυτοκίνητο, θα σήμαινε αυτομάτως «μπλεξίματα» με τις αρχές για τον οδηγό του που προφανώς και το είχε παρανόμως στην κατοχή του.

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, όταν και ο νόμιμος ιδιοκτήτης της Diablo VT του 2001, την έδωσε για λίγο καιρό σε ένα φίλο του. Ο Alistair McKillop που είναι ο κανονικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, εξεπλάγην μάλλον δυσάρεστα όταν επικοινώνησε μαζί του η αστυνομία για να του ανακοινώσει πως το δικό του αυτοκίνητο εμφανίστηκε στην αρμόδια υπηρεσία για να αλλάξει όνομα ιδιοκτήτη στην άδεια κυκλοφορίας.

Από τότε ο McKillop το μόνο που ήξερε ήταν πως έχει μπλέξει άσχημα, αφού η αγαπημένη του κίτρινη Diablo VT είχε «κάνει φτερά». Αυτό μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και η αστυνομία ανακάλυψε το αυτοκίνητο λεηλατημένο, σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στο Somerset στην Αγγλία. Αν και ο V12 των 6,0 λίτρων και των 558 ίππων ήταν ακόμα στη θέση του, οι πόρτες καθώς επίσης και πολλά σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου, έλειπαν.

Advertisement

Προφυλακτήρες, φώτα, περιφερειακά διακοσμητικά και το κάλυμμα του κινητήρα, έλειπαν. Η αντικατάστασή τους είναι φυσικά μια ιδιαίτερα δαπανηρή υπόθεση αλλά και η πλήρης εξιχνίαση της κλοπής, είναι δύο πράγματα που πρέπει να γίνουν συνδυαστικά. Έτσι λοιπόν, έχει αρχίσει μια διαδικασία για την ανακάλυψη βήμα προς βήμα της πορείας του αυτοκινήτου, από το γκαράζ του φίλου του McKillop έως το αγρόκτημα στο Somerset.

Advertisement

Μεγάλη βοήθεια στη διαδικασία αυτή, προκύπτει και από τη σπανιότητα του αυτοκινήτου, αφού στην πορεία των ερευνών εμφανίζονται πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Ένα από αυτά που φυσικά εξετάζει η αστυνομία, είναι και το γεγονός πως το αυτοκίνητο εθεάθη πριν κάμποσο καιρό σε μια εταιρεία που κατασκευάζει κλειδιά, προκειμένου να αποκτήσει ένα νέο ζευγάρι μια και κατά δήλωση του ανθρώπου που το οδήγηση εκεί «και τα δύο είχαν χαθεί».

Είναι μεγάλο κρίμα αυτό που έχει συμβεί σε ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο, η τρέχουσα αξία του οποίου –αν ήταν άρτιο και στην κατάσταση του το διατηρούσε ο McKillop- θα έφτανε έως και τις 500.000 ευρώ. Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε τα στοιχεία που υπάρχουν και τον τρόπο που εξελίσσεται η αναζήτηση της αλήθειας. Κάτι μας λέει, πως σύντομα θα έχουμε νεότερα από το θέμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η CUPRA συνεργάζεται με τη superstar Rosalia
Τι άλλο μας έδειξε ο Πανόπουλος από το Chaos;
Τα Ford Transit Custom και Tourneo Custom στην Ελλάδα (+τιμές)