Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρετανικό σεντάν στην εμφάνιση, Toyota Corolla στην «καρδιά»

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρετανικό σεντάν στην εμφάνιση, Toyota Corolla στην «καρδιά»

ΝΕΑ

Βρετανικό σεντάν στην εμφάνιση, Toyota Corolla στην «καρδιά»

ΝΕΑ

Η Mitsuoka είναι γνωστή για τις παράδοξες κατασκευές της και την τάση της να υιοθετεί ρετρό στυλ αμαξώματος. Κάτι παρεμφερές ισχύει και τώρα.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για την εταιρεία που κατάφερε να πάρει ένα Honda Civic και να το κάνει να μοιάζει με Dodge Challenger. Σε αυτήν την περίπτωση, έχει κάνει κάτι παρόμοιο, μόνο που τώρα έχουμε ένα Toyota Corolla που μοιάζει με ένα βρετανικό πολυτελές σεντάν της δεκαετίας του ’50.

Ο λόγος για το Mitsuoka Ryugi, ένα σεντάν που λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 2014 και τώρα ανανεώνεται με πιο πλούσιο εξοπλισμό, διατηρώντας παράλληλα το ιδιαίτερο ύφος του.

Η ιαπωνική εταιρεία το διαθέτει σε δύο εκδόσεις αμαξώματος: σεντάν και station wagon. Ωστόσο, κάτω από το αμάξωμα, το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota Corolla 11ης γενιάς (E160) που στην Ιαπωνία παράγεται ακόμα και διατίθεται σε εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης.

Advertisement
Advertisement

Πλην του αμαξώματος, η Mitsuoka έχει ενσωματώσει ορισμένες μηχανικές ιδιαιτερότητες στο Ryugi. Αρχικά, έρχεται και ως προσθιοκίνητο και ως τετρακίνητο.

Ταυτόχρονα, όμως, η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω είτε μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω κιβωτίου με συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης (CVT).

Δεν αλλάζει κάτι κάτω από το καπό, αφού παραμένει ο 1,5 λίτρων βενζινοκινητήρας, είτε μόνος του είτε με υβριδική υποβοήθηση. Επίσης, όλες οι εκδόσεις πλην της αρχικής του Mitsuoka Ryugi έρχονται με αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω.

Advertisement

Η καμπίνα είναι σχεδόν ίδια με το Corolla, αλλά το έμβλημα της Toyota έχει αντικατασταθεί σε όλα τα σημεία με αυτό της Mitsuoka. Μάλιστα, οι Ιάπωνες το έχουν σταμπάρει και στα καθίσματα.

Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που εξωτερικά σε «ψαρώνει» ως κάτι ρετρό και πολυτελές, ενώ εσωτερικά είναι ένα παλιό Toyota.

Advertisement

Με τιμή που ξεκινάει από τις περίπου 19.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 25.000, εσείς θα το αγοράζατε;