Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή το… υβρίδιο Honda Civic της Mitsuoka

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στην παραγωγή το… υβρίδιο Honda Civic της Mitsuoka

ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή το… υβρίδιο Honda Civic της Mitsuoka

ΝΕΑ

Η μεγάλη ζήτηση για ένα κόνσεπτ που μοιάζει με Dodge Challenger, αλλά στην πραγματικότητα είναι Honda Civic, αναγκάζει την Mitsuoka να το κάνει μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχουμε μπροστά μας, όσο δύσπεπτο και αν είναι για μερικούς, δεν είναι Dodge Challenger. Μπορεί να μοιάζει, αλλά από κάτω, είναι στην πραγματικότητα ένα Honda Civic. Η Mitsuoka το ονόμασε M55 και σύντομα θα το βάλει σε γραμμή παραγωγής.

Όταν τον Νοέμβριο του 2023, η Mitsuoka παρουσίαζε το κόνσεπτ M55, οι περισσότεροι έτριβαν τα μάτια τους, απορώντας πως αυτό δεν είναι ένα Dodge Challenger. Κοιτώντας το από πίσω βέβαια, αρχίζει να εγκαθίσταται σταδιακά η πεποίθηση στο νου, ότι είναι απλά ένα κάπως παράδοξο υβρίδιο.

Η Mitsuoka είναι γνωστή για το ρετρό στοιχείο που προσδίδει σε μοντέλα παραγωγής και το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αυτήν την περίπτωση, εξαφάνισε το έμβλημα της Honda από το τιμόνι και τις ζάντες, παντρεύοντας το σύνολο με το αμάξωμα του Challenger. Στη θέση των «H» μπήκε το σήμα της Mitsuoka. Η ιαπωνική βιομηχανία πρόσθεσε κι άλλες δικές της πινελιές, όπως τους ανασχεδιασμένους προβολείς και τα επίσης ανασχεδιασμένα πίσω φανάρια.

Advertisement
Advertisement

Κανείς δεν περίμενε όμως τότε, ότι μερικούς μήνες μετά, η Mitsuoka θα προχωρούσε σε ανακοίνωση λέγοντας ότι το M55 θα γίνει μοντέλο παραγωγής και θα διατεθεί προς πώληση.

Αυτό που την έπεισε να κάνει μία τόσο άμεση κίνηση, είναι τα ατελείωτα μηνύματα ενδιαφερόμενων που έλαβε. Συγκεκριμένα, πάνω από 1.300 άνθρωποι εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά του M55. Οι εκπρόσωποι της Mitsuoka αποκαλύπτουν: «Ήταν η πρώτη φορά που λάβαμε τόσο παθιασμένα μηνύματα από τόσους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου».

Πέρα από το πλαίσιο και το εσωτερικό της Honda, το οποίο έχει ένα στυλ ρετρό πλέον, κάτω από το καπό του M55 βρίσκεται ο τετρακύλινδρος εν σειρά των 1,5 λίτρων του Honda Civic που με τη σειρά του συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement

Η Mitsuoka παραδέχεται ότι δε θα μπορέσει να ικανοποιήσει όλους τους ανθρώπους που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά του υβρίδιου που έχει δημιουργήσει. Κάθε M55 θα κατασκευαστεί στο χέρι, που σημαίνει ότι θα αποτελέσει μία χρονοβόρα διαδικασία.

Η τιμή του Mitsuoka M55 παραγωγής προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί. Αυτό που γνωρίζουμε όμως, είναι ότι θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Advertisement