Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβείο καινοτομίας για τη Volkswagen

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο καινοτομίας για τη Volkswagen

ΝΕΑ

Βραβείο καινοτομίας για τη Volkswagen

ΝΕΑ

Για 3η συνεχή χρονιά η Volkswagen αναδείχθηκε ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο, στο θεσμό των βραβείων “Automotive Innovations Awards”.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για έναν ετήσιο, μεγάλου κύρους διεθνή διαγωνισμό που συνδιοργανώνουν το “Center of Automotive Management” και η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers. Παράλληλα, η Volkswagen έλαβε αντίστοιχα βραβεία στις κατηγορίες «εναλλακτικών κινητήριων συστημάτων», «τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης» και «ασφάλεια και συμβατικά κινητήρια συστήματα».

Τα βραβεία απονέμονται με βάση τα αποτελέσματα μίας εξειδικευμένης μελέτης που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα. Η μελέτη αυτή απλώνεται σε βάθος επταετίας και αναλύει τόσο το προφίλ των καινοτομιών που έχουν παρουσιαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτό το διάστημα όσο και τις τεχνολογικές τάσεις που παρουσιάζει η κάθε μάρκα για το μέλλον.

Η επιτροπή στάθηκε στο γεγονός ότι τη χρονιά που πέρασε η Volkswagen παρουσίασε 62 διαφορετικές καινοτομίες. Αυτές αντιπροσωπεύουν το 26% όλων των καινοτομιών που παρουσίασαν συνολικά οι μεγάλοι κατασκευαστές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μία στις τέσσερις σημαντικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν πέρυσι προερχόταν από τη Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις παρακάτω καινοτομίες:
• Τον κινητήρα του Golf 1.5 TSI EVO ACT 130PS
• Στον τρικύλινδρο κινητήρα του up! GTI με τετραοδικό καταλύτη και φίλτρο κυψελοειδούς δομής για αποδοτική κατακράτηση μικροσωματιδίων
• Στο design του εικονιζόμενου Arteon, ως ένα ευρύχωρο και ταυτόχρονα κομψό τετράθυρο κουπέ στο άνω σκέλος της μεσαίας κατηγορίας