Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβεία για τον V8 κινητήρα της Ferrari

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βραβεία για τον V8 κινητήρα της Ferrari

ΝΕΑ

Βραβεία για τον V8 κινητήρα της Ferrari

ΝΕΑ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ιταλική εταιρεία έφυγε από την τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Κινητήρων έχοντας… διακρίσεις στις αποσκευές της!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Πρόκειται για βραβεία που απονέμονται από πάνελ κριτών που αποτελείται από δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου από 31 χώρες. Αυτοί κρίνουν εξετάζοντας τομείς όπως οι επιδόσεις, ο ήχος, η οδηγησιμότητα, η οικονομία καυσίμου κ.α.

Η μονάδα της Ferrari που επικράτησε στην ψηφοφορία, τόσο στην κατηγορία του “Κινητήρα Επιδόσεων της Χρονιάς” αλλά και “Κινητήρα άνω των 4.0 lt” είναι ο V8 χωρητικότητας 4.5lt που εφοδιάζει τις 458 Speciale και Speciale Aperta.

Advertisement
Advertisement

Τα εν λόγω βραβεία είχαν κερδηθεί από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της ιταλικής μάρκας τόσο το 2011 όσο και το 2012, τότε ως κινητήρια δύναμη της 458 Italia. Με διάλειμμα το 2013 όπου επικράτησε ένας ακόμα κινητήρας “γεννημένος” στο Μαρανέλο (ο V12 6262cc και 740 PS που φορούσε η F12berlinetta), με τον V8 να ακολουθεί τότε στην ψηφοφορία, προτού βρεθεί ξανά στην κορυφή πέρυσι και φέτος.

458-Speciale-Aperta-b640

Όσο για την τωρινή μορφή του, στις Speciale και Speciale A, αφορά το… απόγειο της εξέλιξής του, καθώς προσφέρει 605 άλογα στις 9000 rpm.