Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβεία για τα Volvo S60 και V60

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βραβεία για τα Volvo S60 και V60

ΝΕΑ

Βραβεία για τα Volvo S60 και V60

ΝΕΑ

Το βρετανικό περιοδικό Fleet News που εξειδικεύεται στις εταιρικές πωλήσεις, βράβευσε τα Volvo S60 και V60 ως τα «Καλύτερα Premium Αυτοκίνητα της Χρονιάς» (Best Premium Car of the Year).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το Fleet News εκδίδεται στη Γηραιά Αλβιόνα από το 1978, με μηνιαία κυκλοφορία περίπου 20.000 τευχών και σημαντικά πολλαπλάσια – λόγω θεματολογίας – αναγνωσιμότητα. Εύλογα θεωρείται η «Βίβλος» των εταιρικών πωλήσεων στην αγορά αυτοκινήτου της Μ. Βρετανίας.

Μία χώρας, στην οποία οι εταιρικές πωλήσεις αποτελούν περίπου το 60% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων αφού το 2012 έφτασαν στις 1.120.000 μονάδες! Ανάλογα τα νούμερα και πέρυσι αφού οι εταιρικές πωλήσεις ξεπέρασαν σε αξία τα 40 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας (περίπου 50 δισ. ευρώ).

Advertisement
Advertisement

Τα S60, V60 και XC60 λοιπόν βραβεύτηκαν στην κατηγορία «Νέο Εταιρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (New Company Car of the Year), διάκριση που ήρθε πριν ξεκινήσει ουσιαστικά το λανσάρισμα των νέων κινητήρων Drive-E από τη Volvo.

Πρόκειται για τους νέους τετρακύλινδρους δίλιτρους κινητήρες της Σουηδικής μάρκας, που θέτουν νέα στάνταρ στους τομείς της κατανάλωσης και των επιδόσεων. Χαρακτηριστικά, το S60 με το δίλιτρο τετρακύλινδρο diesel κινητήρα D4 με ισχύ 181 ίππους, έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100 km ενώ οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι 99 gr/km. Με τα ελληνικά δηλαδή δεδομένα, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.