Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βόμβες και ενέδρες: Δείτε το «σχολείο» της BMW για τα θωρακισμένα (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βόμβες και ενέδρες: Δείτε το «σχολείο» της BMW για τα θωρακισμένα (+video)

ΝΕΑ

Βόμβες και ενέδρες: Δείτε το «σχολείο» της BMW για τα θωρακισμένα (+video)

ΝΕΑ

Η οδήγηση ενός θωρακισμένου οχήματος απαιτεί ειδικές ικανότητες. Και χρειάζεται επιστροφή στα «θρανία» για όσους τα χειρίζονται.

Advertisement
Advertisement

Η BMW συνεχίζει να προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης προσαρμοσμένα στους επαγγελματίες οδηγούς.

Τα προγράμματα αυτά είναι απαραίτητα για τους οδηγούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επιβατών σε θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης οχημάτων ασφαλείας της BMW παρέχουν στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων αυτών των οχημάτων σε καθημερινές καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Διεξάγονται στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο στο Groß Dölln κοντά στο Βερολίνο και προσφέρουν ένα μείγμα θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών ασκήσεων οδήγησης.

Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει φυσική της οδήγησης, τακτικές γνώσεις και τεχνικές οδήγησης ειδικά για τα οχήματα ειδικής προστασίας.

Οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται από έμπειρους εκπαιδευτές μέσα από ρεαλιστικά σενάρια, όπως πέδηση έκτακτης ανάγκης, ελιγμούς αποφυγής και καταστάσεις διαφυγής. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση των οδηγικών δεξιοτήτων, ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες, όπως η νυχτερινή οδήγηση και η προσομοίωση απειλών.

Advertisement

Η εκπαίδευση οχημάτων ασφαλείας BMW περιλαμβάνει δύο στάδια: ένα διήμερο βασικό μάθημα και ένα τριήμερο προχωρημένο μάθημα.

Το βασικό μάθημα εξοικειώνει τους συμμετέχοντες με την οδηγική συμπεριφορά των οχημάτων ειδικής προστασίας και καλύπτει διάφορα στοιχεία οδήγησης, όπως πέδηση έκτακτης ανάγκης και ελιγμούς διαφυγής.

Advertisement

Το τμήμα της νυχτερινής εκπαίδευσης ενισχύει τις δεξιότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ τα προσομοιωμένα σενάρια απειλών προκαλούν την ικανότητα των συμμετεχόντων να αντιδρούν αποτελεσματικά.

Στο μάθημα για προχωρημένους, οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν τις δεξιότητές τους με ασκήσεις σε ακραίες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ελιγμών διαφυγής κάτω από πυρά και σεναρίων σύγκρουσης.

Τα πυροτεχνικά εφέ και οι νυχτερινές ενέδρες προσομοιώνουν πραγματικές απειλές, δοκιμάζοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των συμμετεχόντων.

Advertisement

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης διαδρομές εκτός δρόμου με την BMW X5 Protection VR6, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις που είναι μοναδικές σε δύσβατα εδάφη.

Η εκπαίδευση με οχήματα ασφαλείας BMW αξιοποιεί την τρέχουσα γκάμα ειδικών οχημάτων προστασίας της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του αμιγώς ηλεκτρικού BMW i7 Protection, της BMW 7 Series Protection και του BMW X5 Protection VR6.

Η ταξινόμησή τους κατά VR9 εξασφαλίζει ισχυρή προστασία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Εν τω μεταξύ, η BMW X5 Protection VR6 συνδυάζει διακριτική σχεδίαση με ανώτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως θωράκιση αμαξώματος και τζάμια ασφαλείας που πληρούν τις απαιτήσεις VPAM.