Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo και Nvidia για αυτονομία το 2021

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo και Nvidia για αυτονομία το 2021

ΝΕΑ

Volvo και Nvidia για αυτονομία το 2021

ΝΕΑ

 

Advertisement
Advertisement

Από το 2015 η Volvo έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για την εξέλιξη της αυτονομίας στη μετακίνηση των οχημάτων, επιλέγοντας στρατηγικούς συνεργάτες για να έχει το γρηγορότερο δυνατό, το καλύτερο αποτέλεσμα.

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Advertisement
Advertisement

Η δέσμευση της Volvo για την παρουσίαση αυτοκινήτου με επίπεδο αυτονομίας 4, έως το 2021, έχει επιταχύνει σημαντικά την έρευνα και την εξέλιξη των συστημάτων του είδους. Η στρατηγικοί συνεργάτες της Volvo, όπως είναι η Nvidia που προσαρμόζει τους ταχύτατους επεξεργαστές της στις ανάγκες του συστήματος αυτονομίας, έχουν συμβάλλει στη διατήρηση του στόχου εντός των ορίων που έχουν τεθεί από τη Volvo.

volvo nvidia boi 530

Η Volvo επιμένει πως στη δεύτερη γενιά των αυτοκινήτων της χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) αρχής γενομένης από την επόμενη γενιά του XC90 που αναμένεται το 2021, θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αυτονομία 4ου Επιπέδου (Level 4). Είναι επιλογή της Volvo να «παρακάμψει» το επίπεδο 3 της αυτονομίας και να περάσει απευθείας στο 4, μια και το 3 απαιτεί τον οδηγό σε ετοιμότητα για να αναλάβει δράση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης- κάτι που για τη Volvo δεν θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές.

Advertisement

volvo nvidia boi 640