Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo EX30: Ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo EX30: Ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024

ΝΕΑ

Volvo EX30: Ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024

ΝΕΑ

Το Volvo EX30 ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες και ανακηρύχθηκε World Urban Car of the Year.

Advertisement
Advertisement

Τα βραβεία παρουσιάστηκαν πολύ πρόσφατα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και το πιο μικρό SUV της Volvo κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

Το Volvo EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year, το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times και το Ecowarrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.

Το EX30 είναι μία ισχυρή προσθήκη στη σειρά των προϊόντων της Volvo, η οποία περιλαμβάνει επίσης plug-in και ήπια υβριδικά μοντέλα σε πολλές κατηγορίες. Αυτά τα μοντέλα αποτελούν μια σημαντική γέφυρα για την επίτευξη του στόχου της Volvo να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Από την παρουσίασή του, το EX30 έγινε γρήγορα ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στο αγοραστικό κοινό. Με βάση το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας, αναμένεται να γίνει ένα από τα best seller της αυτό το έτος.

Πρόκειται για το μικρότερο SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo και βασίζεται σε μία ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, το EX30 έχει εξελιχθεί με γνώμονα το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία ηλεκτρικά συστήματα κίνησης:

  • Την έκδοση Single Motor με κινητήρα 272 ίππων (200kW) και μπαταρία 51kWh.
  • Την έκδοση Single Motor Extended Range με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας 69kWh.
  • Και την έκδοση Twin Motor Performance με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 428 ίππων (315kW) και μπαταρία 69kWh.
Advertisement

Το EX30 προσφέρει θεωρητική αυτονομία οδήγησης έως 476 χιλιόμετρα και η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά.