Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία της Volvo με τον Έκτορα Μποτρίνι

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία της Volvo με τον Έκτορα Μποτρίνι

ΝΕΑ

Συνεργασία της Volvo με τον Έκτορα Μποτρίνι

ΝΕΑ

Μία ιδιαίτερη συνεργασία ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas που ενώνει τις δυνάμεις της με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η σουηδική μάρκα και ο διάσημος σεφ ξεκινούν ένα κοινό οδοιπορικό στον κόσμο της διακριτικής πολυτέλειας, της εκλεπτυσμένης δημιουργίας και της υψηλής γαστρονομίας. Πως προέκυψε αυτό; Είναι γνωστή η εδώ και μία τριετία εμπλοκή της Volvo Car Hellas στο εντός συνόρων γαστρονομικό γίγνεσθαι. Η αρχή έγινε με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, του πλέον έγκυρου θεσμού γαστρονομικών βραβείων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 20 χρόνια ιστορίας. Στη συνέχεια, ήρθε να προστεθεί η υποστήριξη του Safka, του πρώτου εστιατορίου σκανδιναβικής κουζίνας στη χώρα μας! Το τρίτο βήμα, θα είναι η συγκεκριμένη συνεργασία.

Χαρακτηριστικά, το δελτίο Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας της μάρκας αναφέρει περί… γαστρονομίας: «Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, η γαστρονομία έχει ξεφύγει από το περιοριστικό πλαίσιο της εστίασης και έχει αναδειχθεί σε μία νέα τάση, στενά συνδεδεμένη με αυτό που αποκαλούμε ευ ζην. Μετά από ολόκληρες δεκαετίες που σε διεθνή κλίμακα είχε κυριαρχήσει το fast food, σε παραλληλία με μία έκρηξη στην παραγωγή και την υπερκατανάλωση, ο κόσμος πλέον έχει κάνει στροφή στην ποιότητα. Επαναπροσδιορίζει τις αξίες και ανακαλύπτει ξανά τη γεύση της γνησιότητας και των αγνών πρώτων υλών. Παράλληλα, η μαγειρική τέχνη αναβαθμίζεται, αποκτώντας την αίγλη που της αξίζει ενώ κινήματα όπως το slow food ή το 100 Mile Meal (ελλην. γεύμα των 100 μιλίων, όπου όλα τα συστατικά ενός γεύματος πρέπει να προέρχονται αυστηρά από την περιοχή που εκτείνεται έως και 100 μίλια από τον τόπο παρασκευής και κατανάλωσής του) αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς».

Advertisement
Advertisement

Για ποιο λόγο όμως η αυτή η συνεργασία, ειδικά με τον Έκτορα Μποτρίνι; Την απάντηση δίνει ο κ. Αλέξανδρος Κωστήρογλου, διευθυντής marketing στη Volvo Car Hellas: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος των πελατών που επιλέγουν τα μοντέλα μας, έχουν τη γαστρονομία ψηλά στη λίστα με τα ενδιαφέροντά τους! Επιζητώντας να προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι στο πάζλ της εμπλοκής μας στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας, αναζητήσαμε τον κατάλληλο συνεργάτη. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι με τον Έκτορα Μποτρίνι μας συνδέουν πολλά κοινά στοιχεία. Η Volvo διακρίνεται για κάποιες αξίες, που στο πέρασμα του χρόνου θεωρούνται αναπόσπαστο συστατικό του DNA της: η ποιότητα, όπως αυτή γίνεται αισθητή από τα κορυφαία υλικά και την προσήλωση στη λεπτομέρεια, η καινοτομία, όπως αυτή προκύπτει από τις πρωτοποριακές εφευρέσεις και τη διαρκή έρευνα και εξέλιξη, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και, τέλος, το εμπνευσμένο design, όχι σαν στοιχείο πολυτέλειας, αλλά ως τρόπος ζωής, όπως το αντιλαμβάνονται στη Σουηδία. Αυτές τις αξίες – κατ’ αναλογία φυσικά – μπορεί να τις διακρίνει κάποιος και στην κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι. Ενός σεφ που δεν σταματά στιγμή να ψάχνει διαρκώς τις καλύτερες πρώτες ύλες, να καινοτομεί, πειραματιζόμενος με νέες τεχνικές και να αναζητά νέους δρόμους έκφρασης και δημιουργίας».

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas τόνισε: «Με μεγάλη μας χαρά ξεκινάμε αυτήν τη συνεργασία, με τον πλέον καταξιωμένο σεφ στην Ελλάδα, που πέρυσι είχε βραβευθεί ως ο κορυφαίος της χρονιάς! Η Volvo είναι η πιο μοντέρνα premium μάρκα σήμερα και τέτοιου είδους συνεργασίες είναι στα πλαίσια αυτής της δυναμικής! Απευθυνόμαστε σε ένα κοινό με υψηλή αισθητική, που ενδιαφέρεται για τη γαστρονομία. Θεωρούμε ότι η συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές».

Advertisement

Από τη μεριά του, ο γνωστός σεφ δεν έκρυψε τη χαρά του για τη συνεργασία του με τη Volvo και δήλωσε σχετικά: «Η Volvo είναι ένα από τα brands που πάντα με γοήτευαν! Αξιόπιστα, πρωτοποριακά, ασφαλή αυτοκίνητα με τον αέρα της πολυτέλειας, από τη μακρινή Σουηδία, με αυτό το τόσο χαρακτηριστικό design. Και να που σήμερα, στην «έκρηξη» της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της σκανδιναβικής κουζίνας διεθνώς, οι δρόμοι μας συναντιούνται! Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσουμε αυτό τα ταξίδι στον κόσμο της γεύσης και της απόλαυσης, να οδηγήσουμε μαζί σε νέους δρόμους».

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι πολυεπίπεδη. Θα καταστρώνουν από κοινό ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών και επικοινωνίας, με στόχο να «αγγίξουν» με ένα διαφορετικό τρόπο το κοινό τόσο του αυτοκινήτου όσο και της γαστρονομίας ή της διασκέδασης γενικότερα. Ένα από τα κύρια πεδία δραστηριότητας θα είναι τα Ηλεκτρονικά Μέσα και ιδιαίτερα τα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, YouTube, Twitter κλπ).

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Έκτορας Μποτρίνι θα οδηγεί το νέο Volvo XC60 D4.

Advertisement