Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Volvo: Αυτονομία και στα φορτηγά (+video)

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo: Αυτονομία και στα φορτηγά (+video)

Fleet Cars

Volvo: Αυτονομία και στα φορτηγά (+video)

Fleet Cars

Η Volvo σε συνεργασία με την Aurora αποκάλυψαν το αυτόνομο τράκτορα μεγάλων αποστάσεων που ταξινομείται στην Κατηγορία 8, που μπορεί να κυκλοφορήσει αυτόνομα στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον των μεταφορών, καθώς η Aurora και η Volvo παρουσίασαν ένα αυτόνομο φορτηγό βασισμένο στο VNL.

Το πρωτότυπο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ως ορόσημο για την κανονική κυκλοφορία των πλήρως αυτόνομων φορτηγών Class 8 στην Β. Αμερική. Είναι εφοδιασμένο με μια σειρά από αισθητήρες, radar και lidar, οι οποίοι με το κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας, δίνουν την απαραίτητη ασφάλεια στην αυτόνομη μετακίνηση των οχημάτων του είδους (και του μεγέθους).

Η Aurora έχει εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει ότι το σύστημά της χρησιμοποιεί επίσης κάμερες υψηλής ανάλυσης και αισθητήρες ραντάρ, στοιχεία που παρέχουν την αναγκαία κάλυψη του αυξημένου όγκου ενός φορτηγού μεγάλων αποστάσεων. Αμφότερες οι εταιρείες πάντως, κατά την παρουσίαση του πρωτοτύπου υπογράμμισαν την ύψιστη σημασία της ασφάλειας για τις νέες αυτές εφαρμογές που αφορούν στην αυτόνομη μετακίνηση προϊόντων και αγαθών με τη χρήση μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η δυνατότητα της Volvo να σχεδιάζει την αρχιτεκτονική VNL για να υποστηρίξει το αυτόνομο σύστημα οδήγησης από την αρχή, δίνει το απολύτως απαραίτητο πλαίσιο για την καλή λειτουργία του λογισμικού που εξελίσσει η Aurora. Οι εταιρείες ανέφεραν ότι μπορούμε να αναμένουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον και μάλιστα στο άμεσο (2023) αλλά σημείωσαν ότι ήδη εργάζονται για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων περιοχών και διαδρομών που θα χρησιμεύσουν ως αρχικοί κόμβοι για δοκιμές στο δρόμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Volvo στη Mobility 2021
Volvo: Πολυτέλεια και προστασία για το περιβάλλον
To Polestar 3 πάει για 2023

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement