Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo 360c concept: Η Volvo τα “βάζει” με τα αεροπλάνα!

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo 360c concept: Η Volvo τα “βάζει” με τα αεροπλάνα!

ΝΕΑ

Volvo 360c concept: Η Volvo τα “βάζει” με τα αεροπλάνα!

ΝΕΑ

Αυτόνομη μετακίνηση με ανέσεις όμοιες με εκείνες της πρώτης θέσης προτείνει η Volvo με το 360c concept, σε ένα μέλλον όπου το ταξίδι με αεροπλάνο σε κοντινές αποστάσεις δεν έμοιαζε ποτέ τόσο άχαρο και βαρετό. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η αυτόνομη οδήγηση μπαίνει σιγά-σιγά στις ζωές μας και έρχεται να αλλάξει πολλά πράγματα που σήμερα μας φαίνονται αναπόφευκτα, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ταξίδια.

Το Volvo 360c concept ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία προσφέροντας ένα περιβάλλον μετακίνησης που μπορεί να βρει κάποιος μόνο στο… σπίτι του ή στην πανάκριβη πρώτη θέση ενός αεροπλάνου.

Volvo 360c Exterior

Advertisement
Advertisement

Το concept της σουηδικής εταιρίας αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ως προς τον τρόπο που μπορεί να ταξιδέψει κανείς και σύμφωνα με την Volvo μπορεί να κοιτάξει στα ίσια τα αεροπλάνα που πραγματοποιούν εγχώριες πτήσεις. Ναι καλά διαβάσατε, η Volvo τα βάζει με τις αεροπορικές εταιρίες αντιπροτείνοντας το πλήρως αυτόνομο 360c με το οποίο μπορείτε να αποφύγετε πλήρως ένα αεροδρόμιο και όλο το χρόνο που χρειάζεται για να μετακινηθείτε από και προς σε αυτό, αλλά και το χρόνο για να κάνετε check in, να περάσετε από όλους τους ελέγχους και φυσικά να περιμένετε για να απογειωθείτε.

Volvo 360c Interior Office

Η απουσία τιμονιού αλλά και κινητήρα εσωτερικής καύσης άφησε ελεύθερους τους σχεδιαστές της εταιρίας να δημιουργήσουν μια καμπίνα για τους επιβάτες που θα ζήλευαν ακόμη και σπίτια με τέσσερις διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης: “υπνοδωμάτιο” για τα μεγαλύτερα ταξίδια, γραφείο, living room και χώρο ψυχαγωγίας!

Advertisement

Volvo 360c Interior

Η Volvo πιστεύει πως η πλήρως αυτόνομη μετακίνηση θα ανοίξει στο μέλλον νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες για την ίδια και θα φέρει παράλληλα νέους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης ειδικά για μέσες αποστάσεις ταξιδιού που μπορούν να αντικαταστήσουν παραδοσιακά μέσα όπως τα αεροπλάνα.

Advertisement

Volvo 360c Exterior

Οι εγχώριες πτήσεις για παράδειγμα είναι ένα κομμάτι του κλάδου των αερομεταφορών που αξίζει δισεκατομμύρια με την εταιρία να αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Αμερικής όπου το 2017 περισσότεροι από 740 εκατομμύρια Αμερικάνοι πέταξαν εντός των Η.Π.Α. Προχωρά μάλιστα ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως για δημοφιλείς προορισμούς όπως Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον, ο επιβάτης ενός αεροπλάνου χρειάζεται συνολικά περισσότερο χρόνο από ότι αν χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο. Αν βγάλει κανείς από την εξίσωση την οδήγηση αυτή καθαυτή και την αντικαταστήσει με κάτι πιο ωφέλιμο, όπως είναι η δουλειά, η διασκέδαση (μόνοι ή με άλλους) και ο ύπνος, η πρόταση της Volvo αποκτά πραγματικό νόημα.

Volvo 360c Exterior

Advertisement

“Οι εγχώριες αερομεταφορές μοιάζουν αρχικά εξαιρετικές, αλλά δεν είναι. Το 360c είναι κάτι εντελώς καινούριο για την βιομηχανία”, δηλώνει ο Mårten Levenstam, εκτελεστικός αντιπρόεδρος εταιρικής στρατηγικής της Volvo Cars και προσθέτει: “Η “καμπίνα” ύπνου επιτρέπει την απόλαυση premium άνεσης και ήσυχου ταξιδιού τη νύχτα και τη δυνατότητα να ξυπνήσει κανείς φρέσκος όταν φτάσει στον προορισμό του. Αυτό μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε με τους καλύτερους κατασκευαστές αεροπλάνων”, με τον Levenstam να κάνει λόγο ειδικά για αποστάσεις της τάξης των 300 περίπου χιλιομέτρων.

“Τα αυτόνομα οχήματα υπό τη μορφή concept έχουν την τάση να αποτελούν οχήματα τεχνολογικής επίδειξης (σ.σ. για τους κατασκευαστές τους) αντί να αποτελούν όραμα για το πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι”, δήλωσε ο Robin Page, εκτελεστικός αντιπρόεδρος σχεδιασμού της εταιρίας υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Volvo είναι μια ανθρωποκεντρική εταιρία που επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των πελατών της και στους τρόπους που μπορεί να την κάνει καλύτερη.