Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βόλτα με τη Bugatti Chiron από Lego (+VIDEO)

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βόλτα με τη Bugatti Chiron από Lego (+VIDEO)

ΝΕΑ

Βόλτα με τη Bugatti Chiron από Lego (+VIDEO)

ΝΕΑ

Η Lego κατασκεύασε μια μοναδική Bugatti Chiron, η οποία λειτουργεί «κανονικά» και μπορεί να οδηγηθεί αλλά να φιλοξενήσει και έναν ακόμα -ελαφρύ- επιβάτη.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η σειρά Lego Technic περιλαμβάνει μερικά πολύ εντυπωσιακά κομμάτια που αναπαριστούν πραγματικά οχήματα ή άλλες κατασκευές. Με το τελευταίο επίτευγμα όμως, η Lego το «τερμάτισε», μια και έφτιαξε μια Bugatti Chiron σε κλίμακα 1:1 που επιπροσθέτως μπορεί και κινείται, με κινητήρα της Lego. Για την ακρίβεια, με 2.304 μικρούς κινητήρες Lego Power Function, το μοντέλο έχει ισχύ 5,3 ίππων και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 20 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Bugatti Lego boi 530

Για τη σχεδίαση και την κατασκευή του απαιτήθηκαν πάνω από 13.000 εργατοώρες. Για την προβολή του επιτεύγματος της, η Lego έβαλε το μοντέλο της στην πίστα όπου η κανονική Chiron έκανε πέρυσι το ρεκόρ του 0 -400 χλμ./ώρα- 0, με τον ίδιο οδηγό πίσω από το –Lego, αποσπώμενο- τιμόνι. Ο Andy Wallace που είναι οδηγός εξέλιξης των μοντέλων της Bugatti, δήλωσε συνεπαρμένος από την εμπειρία της οδήγησης του Lego μοντέλου, λέγοντας πως «ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα έφτανε η μέρα που θα οδηγούσα ένα Lego». Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, μπορεί να έλειπε η υψηλή ταχύτητα αλλά η εμπειρία ήταν μοναδική.