Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen & Siemens δiεξάγουν V2X δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen & Siemens δiεξάγουν V2X δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες

ΝΕΑ

Volkswagen & Siemens δiεξάγουν V2X δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες

ΝΕΑ

Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες των τεχνολογιών V2X πραγματοποιεί η Volkswagen, στο σπίτι της στο Wolfsburg, σε συνεργασία με τη Siemens. Στόχος η περαιτέρω εξέλιλιξη της επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και υποδομών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα οι δύο γερμανικές εταιρίες έχουν εγκαταστήσει σε κεντρικό δρόμο του Wolfsburg συστήματα επικοινωνίας V2X σε δέκα διαδοχικά φανάρια, τα οποία μέσω τοπικών ασύρματων δικτύων (WLAN) διανέμουν πληροφορίες για την φάση στην οποία βρίσκεται καθε φανάρι.

Με αυτή τη νέα φάση δοκιμών οι δύο κατασκευαστές εξετάζουν τη λειτουργία του συστήματος και τις πληροφορίες που συλλέγει και διανέμει στα επερχόμενα αλλά και στα οχήματα που διασταρώνονται. Στόχος τους είναι στο μέλλον τα οχήματα να μπορούν να ενημερώνουν για παράδειγμα τον οδηγό τους, ότι όλα τα φανάρια στη σειρά είναι πράσινα, ώστε να αποφεύγουν άσκοπα πατήματα του γκαζιού ή φρεναρίσματα.

Advertisement
Advertisement

Ίσως, ακόμη πιο σημαντικά για την ασφάλεια, είναι οι δοκιμές των Volkswagen και Siemens σε δύο διασταυρώσεις αυτού του δρόμου οι οποίες έχουν εξοπλιστεί με συστήματα radar για να ανιχνεύουν πεζούς και ποδηλάτες και να ενημερώνουν ανάλογα τους οδηγούς των αυτοκινήτων για την πορεία και τις… προθέσεις τους, ακόμη και όταν αυτοί δεν έχουν προτεραιότητα.

Έτσι ο οδηγός ενός οχήματος μπορεί να ξέρει τι γίνεται στο δρόμο μπροστά του πριν ακόμη φτάσει εκεί και φυσικά χωρίς να χρειάζεται να βλέπει με τα ίδια τα μάτια του. Η Volkswagen πιστεύει ότι η τοποθέτηση radar είναι πολύ σημαντική καθώς βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ακρίβεια στις πληροφορίες που μπορεί να προσφέρει ένα smartphone, που βρίσκεται για παράδειγμα στην τσέπη ενός πεζού, καθώς η υποδομή ξέρει ακριβώς που είναι αυτός ο πεζός και μπορεί να στείλει με ακρίβεια τη θέση του στο διερχόμενο όχημα.